Bu haber kez okundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
banner229

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siirt'teki temasları kapsamında kentte bulunan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Esnafı ziyaret eden kanaat önderleri , STK temsilcileri ve muhtarlar ayrı ayrı ben bir araya gelen Yapıcıoğlu temas ve izlenimleri anlatmak üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Beraberindeki heyet be partinin il yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında Yapıcıoğlu Siirt özelinde ülkemizin genelinde yaşanan sorunlara değindi.

Enflasyonun devam ettiğini belirten Yapıcıoğlu “ Cuma günü arefe günü olmasına rağmen esnaf iş yapamıyor. Esnaflarımız vatandaşların gücü olmadığı için ya hiç alışveriş yapmadığını, geçmiş yıllarda 8-10 parça giysi alışverişi yapanlarında bu yıl bunu 1-2 parçaya düşürdüğünü ifade ediyorlar.”dedi.

Siirt’in genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten Yapıcıoğlu yoğun bir işsizliğin yaşandığını ifade etti. Siirt’te ve ülke genelinde bir ahlaki çöküntü yaşandığını ve bunda ekonomik alanda yaşanan sorunların bir ölçüde etkili olduğunu belirten Yapıcıoğlu bu alanda acil olarak gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Ülke gündemine ilişkinde açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR, ilkelerine uygun, milletin, memleketin menfaatine olabileceğini düşündüğü bir ittifak teklifi olursa bu ittifakın içerisinde yer alabilir." ifadelerini kullandı.

Erken seçim kararının alınabilmesi için Meclis'in toplanması gerektiğine işaret eden Yapıcıoğlu, tatile giren Meclis'in toplanıp erken seçim kararını alması ve Yüksek Seçim Kurulunun hazırlıklarını tamamlamasının bahar aylarını bulabileceğini, birkaç ay için böyle bir prosedüre gerek olmadığını belirtti.

Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın an itibarıyla herhangi bir ittifak içerisinde yer almadığını dile getirerek, şöyle konuştu: "Mevcut seçim sistemi partileri ittifak yapmaya zorluyor. Baraj endişesi taşıyan partilerin barajı aşmak için ittifak yapma ihtiyacı hissetmeleri gündeme geliyor.

HÜDA PAR sadece barajı aşmak için, 'Ne pahasına olursa olsun, bir ittifak içerisinde yer alacağız.' diyen bir parti değildir. HÜDA PAR, ilkelerine uygun, milletin, memleketin menfaatine olabileceğini düşündüğü bir ittifak teklifi olursa bu ittifakın içerisinde yer alabilir. Fakat 'Ne olursa olsun bir ittifak içerisinde yer alacağız.' diye bir duruşumuz yok."

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yapıcıoğlu seçimlerin zamanında yapılacağına inandıklarını ve erkene alınması içinde bir gerekçe görmediklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.