Bu haber kez okundu.

Hücre Evlerinde İki Cephane Ele Geçirildi‏
banner229
 Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda kapsamında yürütülen çalışmalarda çok sayıda silah ve mühimmatın bulunduğu 2 cephanelik ele geçirildi.
Yürütülen operasyon kapsamında teröristlerce kullandığı tespit edilen iki evde ele geçirilen cephanelikte ele geçirilen silahlar Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde sergilendi.
Cephaneliklerde 4 roketatar, 35 anti tank roket başlığı, 13 anti personel roket başlığı, 5 el bombası, 21 kelaşnikof, 51 kelaşnikof şarjörü, 4568 kelaşnikof fişeği, 5 el telsizi, bir dual band özellikli telsiz, 36 roketatar sevk motoru, 3 bixi ağır makinalı silah, 828 bixi fişeği, 8 bixi zırh delici mermisi, bir M16 uzun namlulu silah, 3 M16 silah şarjörü, 302 M16 silah fişeği, bir masa telsizi, 12 bomba ateşleme alıcısı, bir zamanlayıcı, 2 tetikleme ayar kumandası, 480 av fişeği, bir tabanca, 29 tabanca fişeği, bir dürbün ve silahlar ait çok sayıda ekipman ve ilk yardım malzemeleri ile örgütsel dokümanlar ve dijital malzeme ele geçirildiği belirtildi.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ile birlikte sergiyi ziyaret ederek yakalanan silahlarla ilgili bilgi aldılar.
- ''Huzuru isteyen halkımız terör örgütüne büyük bir darbe vurmuştur''
Vali Tutulmaz burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede uzun süredir devam eden bir terörle mücadele olduğunu söyledi. terörün kaynağı olan problemler her geçen gün çözülme yolunda hızla ilerlerken, çözüm sürecinde bunların bir adım daha ileri gitme yönünde gayretler sarf edilirken terör örgütü yeniden eylemlere başlayarak bölgemizi ve ülkemizi huzursuz etmeye başladıını belirten Tutulmaz şöyle konuştu: ''Bu dönemde ilimiz bir huzur şehri konumundaydı. Önemli terör olayları olmamaktaydı, halkımız da terör örgütüne destek vermemekteydi, terör örgütü halktan ümidini kesti ve bizzat kendisi kırsal ekibini ile göndererek eylem yapma arzusu içerisindeydi.
Gerek halkımızın bu konudaki duyarlılığı ve bizlere anında bilgi aktarmasıyla, gerekse güvenlik güçlerimizin istihbari bilgileriyle örgüt üyelerinin şehre girişinin ertesi günü hücre evlerine operasyon yaparak, halkımızın huzurunu bozmaya ve büyük eylemler yapmaya gelen bu kişilere, terör örgütü üyelerine güvenlik güçlerimizde büyük bir darbe vurulmuştur.
Gördüğünüz üzere iki yerde cephanelik denilebilecek şekilde önemli silahlara ve patlayıcı düzeneklerine ulaşılmıştır. Bu güne kadar terör örgütü ilimizde başarılı olamadı, bundan sonra da olamayacak. Bunda da en büyük güvencemiz Siirt halkımızdır.''
teröristlerin bulunduğu alanlarla ilgili dün yapılan ihbarlardan 155 ve 156 hatların kilitlendiğine de vurgu yapan Tutulmaz şöyle devam etti: ''Dün operasyonlar devam ederken 155 ve 156 numaralarına yapılan aramalara güvenlik güçlerimiz yetişemediler, her evden bir istihbari bilgi gelmeye başladı, kaçan teröristlere halkımız kapılarını açmadı.
 Halkımız bu davranışıyla huzuru istiyor, barışı gerçekten halk istiyor. terör örgütü barış istediğini söylüyor ancak barış bu şekilde gelmeyeceğini kendileri de çok iyi biliyor. Nihayi olarak barışı isteyen halkımız, huzuru isteyen halkımız terör örgütüne büyük bir darbe vurmuştur. Ve huzurlarınızda Siirt halkına teşekkür etmek istiyorum. Onlar bize, devlete güvensinler, biz onların huzuru için her zaman gece, gündüz çalışmaya hazırız ve çalıyoruz.'' ded.
Ayrıca gazeteciler dağıtılan bilgi notunda PKK/KCK bölücü terör örgütünün milisi/işbirlikçi faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında M.A, H.A ve A.D isimli şüphelilerin dün gece saatlerinde yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.
Gece saatlerinde devam eden operasyonlarda 7 kelaşnikof uzun namlulu silah ele geçirildiği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.