Bu haber kez okundu.

Herekol Dağı Eteklerinde Petrol Fışkırdı
banner229

Vali Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay Herekol Dağı'ndaki petrol arama çalışmasını yerinde inceledi.

Bölgede konuşlanan askeri üs bölgesinde teröre karşı kahramanca mücadele eden Mehmetçikleri ziyaret ederek, moral veren Vali Ali Fuat Atik ve beraberindeki heyet, daha sonra TPAO'nun petrol arama çalışmalarını yaptığı bölgeye geçti.

TPAO yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Atik,daha önce terör örgütünün yoğun olarak kullandığı alanlardan olan Herekol Dağına geldiklerini belirtti.

TPAO tarafından bölgede petrol arama çalışması başlatıldığını söyleyen Vali Atik, "Son yıllarda askerimizin, devletimizin yapmış olduğu operasyonlarla beli kırılan terör örgütünden boşalan yerlerde şu anda petrol arama faaliyetleri sürdürülüyor. İnşallah 2 aylık bir çalışma neticesinde petrolü burada bulacağız. Çalışmaya devam ediyor, kule dikilmeye başlandı.” şeklinde konuştu.

Vali Atik, " bu topraklar artık ekonomiye kazandırılacak. Şu anda tamamen devletin hâkimiyetinde, her karış toprağında devletin adımı var. Ben bu vesileyle emeği geçen bu bölgede terörün temizlenmesinde çok büyük emeği geçen Jandarma personeline, bölge komutanımıza, İl Jandarma komutanımıza teşekkür ediyorum. Biz devletimizin kaynaklarını artık ekonomiye kazandıracağız."

Bölgedeki incelemelerin ardından Vali Atik ve beraberindeki heyet Siirt’te döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.