Bu haber kez okundu.

Hemşerimiz Tecelli Sırma’dan Bir Solukta Okunacak Bir Şaheser Savaş ve Kadın
banner229

Daha önce yazdığı öykü ve romanları edebiyat camiasında ve okurlar arasında büyük ilgi gören ve birçok dile çevrilen hemşerimiz Tecelli Sercan Sırma'dan bir solukta okunacak bir şaheser eser Savaş ve Kadın.

Sırma, Savaş ve Kadın’da, kötülüğün ve şiddetin gölgesinde kalan bir coğrafyanın hikâyesini belgesel tadında bir anlatımla paylaşıyor. Bu aynı zamanda dönüşümün, insanın savaş dansından çıkıp yaşama dansına dönüşünü anlatıyor.

Büyük ölçüde gözlem ve gerçek yaşam öyküsüne dayanan roman gazeteci bir kadının canı pahasına İŞİD terör örgütünün elinde esir olan kadınları kurtarmaya kendin adaması ve sancılı, girift karışık ilişkilerin hüküm sürdüğü Ortadoğu coğrafyasında başına gelen olaylar akıcı bir dille okuyucuya aktarılıyor.

Romanın arka kapağında yer alan “Fal açmıyorum, tahminde de bulunmuyorum. Lütfen beni bir kâhin olarak da görmeyin. çünkü okuduğum kitaplarda güçlü devletlerin sicili bu tip örneklerle dolu. Bu filmi memleketimde de gördüm. Şimdi yer ve halklar ayrı ama konu hep aynı.” Neyla, geçmişinde ağır yaralar olan güçlü bir kadın.

Gazeteci kimliğiyle, yaşadığı topraklardan kalkıp Ortadoğu’da kaynayan bir kazanın ortasına, savaşın, vahşetin, insanlık dışı muamelelerin yaşandığı bir bölgeye gider. IŞİD’in elindeki esir kadınlara yardım etmek için kendi canı pahasına da olsa cehennemî bir mücadeleye atılır.” Şeklinde ki metin okuyucuyu kitabı okumaya yönlendirmeye yetiyor. Roman İletişim Yayınları arasında yer aldı.

Hemşerimiz Sırma'nın daha önce yayınlanan eserleri arasında Wansa, İyiliğin ve Kötülüğün Ağacı ve Berfin ön plana çıkıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.