Bu haber kez okundu.

Hemşehrimiz Yazar Tecelli Sırma, 'Savaş, Kadın ve Göç Paneli'nde Irak Hatıralarını Anlattı
banner229

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Başkanlığını Araştırmacı Yazar hemşerimiz Tecelli Sercan Sırma’nın yaptığı ve kısa adı (ANSAN) olan Antalya Sanatçılar Derneği işbirliği ile “Savaş, Kadın ve Göç” paneli ile Göçmen Kadın Sanatçılar Resim Sergisi düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen Programa, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, İİBF Dekanı Prof. Dr. Gökhan Akyüz, ASPAG Müdürü Prof. Dr. Erol Esen, KATCAM Müdürü Prof. Dr. Gülay Yılmaz, ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Akyüz tarafından açılış konuşmaları yapıldı.
Savaş, Kadın ve Göç Paneli’nde oturum başkanlığını KATCAM Müdürü Doç. Dr. Gülay Yılmaz yaptı. Panele ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Songül Sallan Gül ve Akdeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Natalia Karaca katıldı. 
Yoğun bir izleyici kitlesinin ilgiyle izlediği panelde konuşan hemşehrimiz ANSAN başkanı Araştırmacı Yazar Tecelli Sercan Sırma; uzun yıllar Irak’ta yaşadığını belirterek, orada yaşanan savaşı ve mağdurları olan kadınlara yardım etmek için çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi. 
Türkiye’de en çok satılan kitaplar arasında yer alan “Savaş ve Kadın” adlı romanından kesitler sunan Sırma, Irak, Suriye ve Bosna’da hedef alınan kadınların öykülerini ve Irak’ta Deaş terör örgütünün kadınlara yönelik vahşetini anlattı.
Panel sonunda, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Akyüz tarafından günün anısına Yazar Sırma’ya bir plaket sundu.
SAVAŞ, KADIN VE GÖÇ PANELİ İLE GÖÇMEN KADIN SANATÇILAR RESİM SERGİSİ DÜZENLENDİ
Akdeniz Üniversitesi’nde Savaş, Kadın ve Göç Paneli ile ANSAN Göçmen Kadın Sanatçıları Resim Sergisi gerçekleştirildi. Akdeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Natalia Karaca savaşın kadınlar üzerine etkisini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.
Resim sergisine katılan yabancı sanatçılara teşekkür belgesinin verilmesi ile etkinlikler sona erdi





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.