Bu haber kez okundu.

Hayvan Hastanesi İçin İlk Kepçe Vuruldu
banner229

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesinde yapılacak olan 'Hayvan Hastanesi' inşaatı için ilk kepçe vuruldu.

Siirt Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bünyesinde, başta Siirt olmak üzere Güney Doğu Anadolu Bölgesine hayvan sağlığına yönelik hizmet verecek olan “Hayvan Hastanesi” inşaatı için ilk kepçe vuruldu.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman yaptığı açıklamada; “Siirt Üniversitesi  içerisinde kurulacak olan hayvan hastanesinin temel amacı, öğrencilerimize daha iyi bir eğitim verebilmek ve mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerileri daha iyi kazandırmaktır. Hayvan Hastanesinin, hayvan sağlığı alanımızın bir atölyesi olacağını,Öğrencilerimizin mesleki teknik eğitimde en iyi öğrenme şekli yaparak, yaşayarak ve gerçek iş ortamında öğrenmelerini sağlayacağını  söyledi.

Rektör Erman, Hayvan Hastanesi, Siirt’in ilk Hayvan Hastanesi olacağını, hayvan hastalıkların her alanında tedavi ve araştırma yapılacağını,Eğitim sırasında hayvan sağlığı alanında, gerçek iş ortamında yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlayacak. Mezun olduktan sonra diğer alanlardaki öğrencilerden farkı hissedeceklerini söyledi.

Rektör Erman, Hayvan Hastanesinin Ülke hayvancılığının yanı sıra ilimizde hayvancılığın gelişmesine ve kalkınmasına da büyük bir ivme kazandıracaktır.” diye konuştu.

Törene Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Şındak, Prof. Dr.Cemalettin Eerdemci,Genel Sekreter Abdulkadir Işık ve Fakülte dekanları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memet 4 yıl önce

HAYIRLI OLSUN, Darısı Tıp Fakültesinin temel atma töreni