Bu haber kez okundu.

Hayalet Şehir Siirt
banner229

Tüm dünyayı tehdit eden ve ölümlere yol açan koronavirüs vakaları ülkemizde de artış gösterince İçişleri Bakanlığı yeni karar ve tedbirler aldı.

81 ile gönderilen genelgelere göre kafe, kahvehane, düğün salonu ve spor salonlarının geçici bir süreyle kapatılması kararlaştırıldı.

Kalabalık ortamlara girilmesinin de yasak olduğu genelge, yayınlandığı ilk dakikalardan itibaren Siirt’te uygulanmaya başlandı.

Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan, sosyal hayatın kısıtlanması kararlarının ardından, Siirt’te sokaklar boş kaldı.

Vatandaşların, boş vakitlerini değerlendirmek için genellikle tercih ettiği ve neredeyse 7 gün 24 saat boyunca yoğunluğun hiç azalmadığı Güres Caddesi görünümüyle dikkat çekti.

Semtteki birçok iş yeri de faaliyetini durdurdu. Vatandaşlar işe veya hastaneye gitmek haricinde dışarı çıkmayıp evde kalmayı tercih ederken, dışarı çıkan bazı kişilerin de maske ve eldiven takarak kendisini koruduğu görüldü.

Siirt’te en işlek sokak ve caddeler ıssız ve tenha yerlere dönüştü. Adeta hayalet şehre dönen Siirt’te mekanlar kepenkli dururken, sokak ve parklarda da kalabalıktan eser kalmadı. Bu haliyle Siirt, adeta hayalet şehir gibi oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.