Bu haber kez okundu.

Havaalanında Çalışmalar Hızlandırıldı
banner229

Siirt Havalimanının yeniden trafiğe açılmasına yönelik çalışmalar, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü ve Siirt İl Özel İdaresi koordinesinde devam ediyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü Siirt İl Özel İdaresine gönderilen yazıda yer alan talepler doğrultusunda pistin şerit sahaları düzenlenmeye başladığını, Ayrıca, kurulması planlanan Glide Path (uçakların daha emniyetli alçalma yaparak inişleri sağlanacak) cihazının kritik sahasında kalan tepelerin tesviye işlemlerine başlandığını belirtti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, Desteğini esirgemeyen Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve İl Özel İdaresi ekiplerine, arkadaşlarıma teşekkür ederek,Ortak amacın Havalimanının bir an önce açılması olduğunu ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Desteklerinden ötürü Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Milletvekilimiz Prof.Dr.Yasin Aktay, Valimiz Ali Fuat Atik'e ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak'a teşekkür etti.

MİLLETVEKİLİMİZ YASİN AKTAY, SİİRT HAVALİMANI  BAKIM ÇALIŞMASINDAN SONRA HER TÜRLÜ UÇAK SİİRT’E İNECEK”

Siirt’in kanayan yarası olan ve en büyük sorunlar içinde yer alan Siirt Havalimanının akıbeti ve Siirt uçuşları hakkında daha önce açıklamalarda bulunan Porf.Dr. Yasin Aktay, “Siirt havalananı tamamdır, Ulaştırma Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda yatırım programına alınan Siirt hava limanında bakım ve genişletme çalışmaları başlatıldı, çalışmalar şu an devam ediyor, bakım çalışması ardından,  sadece acil uçuşlar değil, artık Siirt’e her türlü uçak inecek ve kalkacak, bu konuda Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları (DHM) Genel Müdürlüğü ile istişarelerimizi yaptık, teyidimizi aldık, bu müdürlüklerin bazen kapılarının önünden ayrılmadığım günler bile oldu, Siirtli hemşehrilerimiz müsterih olsun, Siirt’in acil meselelerini yakından takip ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 6 yıl önce

hayırlı olsun, başta sayın valimize ve siyasilere teşekkürler, inşaAllah en kısa zamanda bu iş biter.

Avatar
yunus 6 yıl önce

güzel bir haber işin çabuk bitmesi için başka kurumlardan araç gereç istenebilir, çünkü bu sorun memleketin sorunu.

Avatar
karto 6 yıl önce

yahu neden devletin parası boşuna harcanıyor uçaklar bir ay gelecek tekrar tehlikeli deyip inemiyecekler Kurtalan da çed raporu bile çıkmış orda yapılsın bu sadce geçici bir iş ha kurtalan ha kezer ne fark eder bu ayrılcılığı kaldıralım neden kurtalan istenmiyor neden orda yapılmasını engeliniyor Allah aşkına ama sayın cumhurbaşkanımızın sözü var kurtalana o havalanı kurtalan da bir gün yapılacak inşAllah kurtalan halkı bunu her kulvarda gündeme getirecek