Bu haber kez okundu.

Hastalar Gereksiz İlaç Kullanımı Hakkında Uyarıldı
banner229
Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Yöneticileri ev ziyaretleri kapsamında evde bakım hastalarını ziyaret ederek, ailelere gereksiz ilaç kullanımı hakkında uyarılarda bulundu.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden İdari Hizmetler Başkanı Selami Demir ve beraberindekiler, hastaları evlerinde ziyaret etti.
Siirt’te evde tedavi gören vatandaşlar Kamu Hastaneleri Birliği yöneticileri tarafından ziyaret edildi. Genel Sekreterliğe bağlı sağlık tesislerinde tedavi olan hastaların ziyaretlerini hastane yöneticileriyle birlikte gerçekleştiren Demir, hastaların evde bakımları hakkında bilgiler aldı.
Evde hasta ziyaretleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Demir, “Birliğimize bağlı hastanelerde tedavi gören her hasta bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Sağlık tesislerimiz tarafından tedavi gören hastalarımız taburcu olduktan sonra, almış oldukları hizmet kalitesinin seviyesinin belirlenmesi ve tedavi süreçlerinden memnuniyetlerini veya yaşadıkları sıkıntıları belirlemek üzere evlerinde ziyaret ediyoruz.
Evde bakım hastalarını ziyaret eden Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, gittikleri evlerde gereksiz ilaç kullanımına şahit olduklarını belirterek, ailelere çeşitli uyarılarda bulundu.
Ziyaret kapsamında gittikleri evlerde gereksiz ilaç kullanımına şahit olduklarını belirten Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, “Doktor arkadaşlarımızın tavsiye ettiği ilaç dışında her hangi bir ilaç kullanılmamasını öneriyoruz. Antibiyotik ve ağrı kesici kullanımı ile birlikte midenin koruyucu bariyerini bozan her türlü ilaç midede bir zarara yol açabiliyor.” dedi. Siirt’te sağlık hizmetlerini daha iyi bir duruma taşımak ve hasta memnuniyetini yükseltmek amacıyla il genelinde evde bakın gören hasta ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Aslan, “Ev ziyaretlerimiz sırasında, sağlık hizmetlerini sunduğumuz sağlık tesislerimizde ve evde sağlık hizmeti alan hastalarımızdan ve yakınlarından sağlık sunumlarımız ile ilgili duygu ve düşüncelerini alıyoruz.” diye konuştu.
Ziyaret ettikleri ailelerden sağlık hizmetleriyle ilgili görüş aldıklarını da aktaran Aslan, “Bu sayede söz konusu ziyaretlerimizin sonuçlarını da bizler tekrar geri bildirimler yaparak hizmet veren sağlık kurumlarımızın, kendi alanlarında iyileştirilme ve geliştirilme yapmalarını sağlıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.