Bu haber kez okundu.

Hamit Evin, Cami ve Kur’an Kurslarımıza da İş-Kur’dan Görevlendirilme Yapılmalıdır 
banner229

Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit EVİN , İş-Kur’un diğer devlet kurumlarının temizlik personeli ihtiyacını karşıladığını belirterek “Bu hizmetin ülkemizin  en güzide kurumlarından birisi olan Diyanetin cami ve Kur’an Kurslarından da esirgenmemesi gerekir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülkemize ve ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan güzide bir devlet kurumu olduğunu hatırlatan EVİN , çoğu cami ve Kuran kurslarımız halkımızın yardımları ile yapılmakta ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza devredilmektedir. Kurslarımızın ve camilerimizin temizliği konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz.

Diğer devlet kurumlarında İş-Kur aracılığı ile görevlendirilen temizlik personelinin camilerimizden ve Kuran Kurslarımızdan esirgenmemişini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuran eğitiminin manevi donanımımız için çok önemli olduğunun altını çizen EVİN , açıklamasına şöyle devam etti: Camilerimizde temizlik şartlarının yerine getirilmesi, Kuran Kursu öğreticilerimizin daha rahat şartlarda eğitim verebilmeleri için gerekli alt yapı hizmetlerinin tamamlanması, hem kursa gelen yetişkinler hem de 4-6 yaş grubu için uygun şartların oluşturulması din hizmetinin ve eğitimin verimliliği açısından son derece önemlidir.

Özellikle pandemi döneminde temizlik kurallarına uymanın ibadet ve ders yapılan oltamın hijyen kurallarına uygun bir şekilde düzenli olarak temizlenmesinin gerektiği herkesçe bilinen gerçeklerdir. Hal böyleyken camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda maalesef temizlik işlerine bakacak personel bulunmamaktadır.

Özellikle 4-6 yaş grubu için büyük bir zorunluluk olan bu hizmeti yapacak personelin parası velilerden istenmektedir. Camilerimizin, Kuran kurslarımızın gerek yetişkinler gerekse 4-6 yaş grubu için acil temizlik işlerini yürütecek personele ihtiyacı vardır. İş-Kur aracılığı ile bu ihtiyaç ivedilikle çözülebilir.

Camilerde ve Kuran kurslarında temizlik için görevlendirilecek kişilerin ücret ve sigortası İş-Kur aracılığı ile ödenebilir. Tüm ihtiyacı olan kurumlara sunulan bu hizmetin din hizmetini sunan cami ve Kuran kurslarımızdan da esirgenmeyeceğine inanıyoruz.

Özellikle yatılı Kuran kurslarının hem temizlik hem aşçı hem de belletmene ihtiyacı var. Bu ihtiyaçların belirlenerek bir an önce kurslarımızın alt yapısıyla temizliği ile eğiteme başlamasını istiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.