Bu haber kez okundu.

Halk Eğitim Merkezinin Temeli Atıldı
banner229

6.dönüm arazi üzerinde,7 katlı,720 kişilik Konferans Salonu ve 16 araçlık otopark kapasiteli,yeni 'Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü' hizmet binası yapılıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Siirt'te, 6-7 Ekim olaylarında terör örgütü PKK yandaşlarının saldırıları sonucu yakılan Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile öğretmenevinde hizmet veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet vereceği aynı binanın temel atma törenine katıldı.

 Aktay, Bahçelievler Mahallesi'nde, terör yandaşlarının saldırılarında yakılan HEM ve bir binası olmadığı için öğretmenevinde hizmet veren İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hizmet vereceği bina için yapılacak binanın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 6-7 Ekim olaylarının unutmak istedikleri acı günler olduğunu söyledi.

Olaylar sırasında çocuk yaştayken kitap okumayı öğrendiği, kitap okuma alışkanlığı edindiği ve her gün saatlerini geçirdiği kütüphanelerin yakıldığını anımsatan Aktay, o kütüphanenin çocuklara yaktırıldığa işaret etti.

Dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlandığını belirten Aktay, şöyle devam etti: "Çocuk bayramı dolayısıyla pişkin pişkin bazı HDP'li milletvekillerinin çocukların geleceği için nasıl edebiyat parçaladıklarını gördük.

Oysa hali hazırda örgütün saflarında çocuk yaşta bir sürü insan var. Bir sürü çocuk var. 12-13 yaşlarındaki çocukları dağa, silah altına alıyorlar. Aynı yaştaki çocukların eline taş ve molotof kokteyli verip kütüphane yaktırdılar."

Aktay, çocukların kütüphaneye okumak için gitmelerini orayı yakmak için gitmemeleri istedi. Aktay, "Bütün tertibatı bunun için almamız lazım. Eğitim hayatımızı, şehir hayatımızı bu çerçevede düzenlemek için elimizden geleni yapıyoruz.

 Bugün 3 sene önce yapılmış o vahşi kitap katliamından sonra Halk Eğitim Merkezi katliamından sonra böyle bir tesisin açılmış olması gerçekten mutluluk verici. Darısı inşallah kütüphanenin de temelinin bu şekilde atılacak olması." ifadesini kullandı.

İl Halk Kütüphanesinin şu anda geçici bir yerde hizmet verdiğine değinen Aktay, yeni bir kütüphane yapmak için ellerinden gelini yaptıklarını kaydetti.

 Vali Mustafa Tutulmaz da son yıllarda kamu kurumu hizmet binalarının yenilemeye çalıştıklarını belirterek, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz çok olumsuz şartlarda hizmet vermekteydi. Halk Eğitim Müdürlüğümüz de 6-7 Ekim olayları döneminde yanmıştı. Uzun bir çabadan sonra bunları yapılabilir aşamaya getirdik. İnşallah bu hizmetle ilimizin eğitim alanında önemli bir açığı giderilmiş olur. Hayırlı uğurlu olsun diyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ise yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün temelini attıkları aynı binada hizmet vereceklerini belirtti.

Vali Mustafa TutulmazSiirt Kamu Hastaneler Birliğine bağlı 'Kreş ve Gündüz Bakımevi'ndeki minik öğrencilerle sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.