Bu haber kez okundu.

HALI ATÖLYESİNDE ÇALIŞAN BAYANLARA İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ
banner229
12 Eylül Dünya İlk Yardım günü nedeniyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bulunan halı atölyesinde çalışan bayanlara Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık ve Kızılay İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü Reyhan Kılıçvuran tarafından ilk yardım eğitimi verildi.
Eğitimlerde bayanlara ilk yardım nedir, nasıl yapılır, temel yaşam desteği, İlk yardımının önemi, ilk yardımda hastaya nasıl ve ne şekilde müdahale edileceği, kırıklarda ilk müdahale, kan kaybının önlenmesi, kazazedenin şuurun açık tutulması, bayılmalarda ilk yardım, şoka giren kazazedelere müdahale gibi konularda bilgiler verildi.
Eğitimde ayrıca kanama çeşitleri, kanama ve yaralanmalarda ilk yardım, yanık, sıcak çarpması ve donanımlarda ilkyardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilkyardım, bilinç bozukluklarında ilkyardım, zehirlenme ve hayvan ısırmalarında ilkyardım konuları da anlatıldı.
Halı atölyesinde çalışan bayanlar yaptıkları açıklamada, Tesislerde sadece kurs görmüyoruz. Zaman zaman gerçekleştirilen bu sağlık söyleşileri sayesinde her konuda bilgilenerek, daha bilinçli ve bilgili oluyoruz. Evimizde oluşan küçük kazalara da anında müdahale etmek ve tedavi etmek bizleri mutlu etmektedir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz dediler.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKızılayIlk Yardım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.