Bu haber kez okundu.

Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı
banner229
Bu yıl ilimizden Diyanet ve Özel Şirketlerle beraber toplam 150 kişinin hacca gideceği öğrenildi.
Siirt Müftülüğü önünde düzenlenen hacı uğurlama törenine, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Müftüsü Faruk Arvas, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hac ibadetlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek 95 hacı adayının yanı sıra iki din görevlisi, bir kafile başkanı ve bir bayan görevliden oluşan 99 kişilik kafile, Siirt İl Müftülüğü önünden uğurlandı.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, düzenlenen programda yaptığı konuşmada, kutsal bir görevin yolculuğuna hep beraber tanıklık ettiklerini belirtti. Hacı adaylarından tüm İslam alemi için dua etmelerini isteyen Tutulmaz, şöyle konuştu: "Değerli hacı adayları çok kutsal bir göreve gidiyorsunuz. Siirt’imizden ve ülkemizden selamlar götürün. Dualarınız insanlığın huzuru ve barışı için olsun. Aynı duygu ve düşüncelerle yine Türkiye'ye sizleri bekliyoruz." Vali Tutulmaz, tüm hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi.
Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas; "Sizler hac ibadetinizi gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara yolculuğa çıkacaksınız. Allah hepinizin ibadetlerini kabul eylesin. Gideceğiniz kutsal topraklardaki kılacağınız bir namaz burada kılmış olduğunuz bin namazdan daha hayırlıdır. Kutsal topraklarda zamanınızı iyi değerlendiriniz, boş ve yararsız şeylerle geçirmeyiniz, zamanınızı Kabe’de ve Medine-i Münevvere de ibadetle geçiriniz. Oradaki görevlerinizi tamamladıktan sonra sağ-salim hac görevinizi yerine getirir, sevdiklerinizle kucaklaşırsınız" dedi. Törenin ardından Siirt Müftüsü Faruk Arvas dua ederken, Ensar Camii İmam-Hatibi Ramazan Toprak da ezan okudu.
Arvas, hacı adaylarından bütün Müslüman alemine canı gönülden dua etmelerini istedi.
Duygulu anların yaşandığı vedalaşmanın ardından hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı. Hacı adaylarının 36 gün kutsal topraklarda kalacağı, 11 Ekim günü yurda dönecekleri öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtHacı Adayları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.