Bu haber kez okundu.

Gül ve Olgaç, Eruh-Fındık Yolu ve Tünellerde İncelemelerde Bulundular
banner229

AK Pari Siirt Milletvekili Mervan Gül, AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Ekrem Olğaç ile beraber Siirt-Şırnak illerini birbirine bağlayacak olan ve bitme aşamasına gelen Eruh-Fındık Yolu ve Tünel projesinin çalışmalarını incelediler.

AK Pari Siirt Milletvekili Mervan Gül, AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Ekrem Olğaç, Eruh Belediye Başkan V. Mehmet Ali Kayran, AK Parti İlçe Başkanı Ömer İnan ve Mila Enerji şirket personel sorumlularıyla beraber Eruh İlçemizde yapımı devam eden Eruh Fındık yolu tünelinin bağlantı noktalarının bir birine bağlanması programına katıldılar.

Yapımı devam eden Eruh-Fındık tünellerinin Siirt’i Şırnak ve Mardin’e bağlayacağını söyleyen AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Ekrem Olğaç 2020 yılında yapımına başlanan Eruh-Fındık yol çalışması bizim sınırımızda olan 30 kilometreden oluştuğunu ve bu 30 Km. arasında 2 tünelimiz var.

Tünellerimizden  T-1 tünelinin 2.190 metre olduğunu diğerinin ise 1.929 metre olduğunu belirten Olgaç, yolun diğer taraf ile birleştiğinde 62 kilometreye tekabül ediyor. Projenin tamamlanmasıyla Siirt, Şırnak, Mardin ve Van arası ulaşımın 2 saat kısalacağını belirten Olgaç, Siirt-Eruh ve oradan Güçlükonak üzerinden Cizre'ye bağlayacak olan yol ve tünel bağlantısı, Dargeçit üzerinden Mardin'e bağlayacak.

Biz bu bölge insanı olarak terörden çok çektik. 40 yıldır terörden dolayı burada yapılmayan yatırımlara başlandı. Yol medeniyettir. Medeniyetin olduğu yerde hareket olur, ticaret artar. İktidarımızın en büyük projelerinden olan yol çalışmaları bölgeye hareket getirecek ve hareket sonucunda bölge kalkınacak, terör de bitecek.

Bölgede istenen huzura kavuştuktan sonra ekonomik yönde gelişme kazanacak ve kimse işsiz kalmayacak." Siirt, Eruh, Şırnak ve Mardin’e geçilebilecek olan güçlü bir yoldur. 

AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Ekrem Olğaç; Projenin T-1 tünelinin 2.190 metre olduğunu ve tünelin ışığının görüldüğünü ve Eylül’ün ilk haftasında da 1.929 m olan T-2 tünelinin de ışığının görülmesi için planlanma yapıldığını belirterek, Tünellerin Siirt ilimize, Ülkemize ve Milletimize hayırlı olmasını diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.