Bu haber kez okundu.

Göletlere  55.000 adet Yavru Pullu Sazan Balığı Bırakıldı
banner229

Tarım ve Orman Bakanlığının “Su Kaynaklarımızın Balıklandırılması Projesi” kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Müdürlüğü tarafından üretilen yavru pullu sazan balıkları ilimiz göletlerine bırakıldı.

İlk etapta 55.000 adet sazan balığını Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personellerince  İlimiz Kurtalan İlçemizde bulunan Ekinli ve Yayıklı bulunan Ekinli ve Yayıklı Göletlerine bırakıldı.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan yaptığı açıklamada;6 adet baraj gölet havzasının faaliyete geçmesiyle ilimiz yakın zaman içinde su ürünleri üretimi alanında iddialı bir konuma geçecektir.

Su ürünleri alanında yatırım yapmak isteyen üreticilerimiz için davetimiz üzerine Elazığ Su Ürünleri Enstitüsü tarafından gönderilecek teknik heyet ve ilimiz teknik elemanlarımızla birlikte  incelemelerde bulunarak yapılabilecekleri inceleyeceğiz. Kafes balıkçılığı başta olmak üzere yatırım alanları teknik olarak tespit edilecektir. Son 3 yılda göletlerimize bırakılan balık sayısı 215 bin adettir.’’dedi.

Su Ürünleri Mühendisi Mehmet Teker’’  Balık sayısındaki artış ve balıklandırma programının başarıya ulaşması için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, bırakılan yavruların büyümesine ve en az bir kez üremesine imkân verilmesi oldukça önemlidir.

Bu kapsamda ilimiz için belirlenen avlanma yasağı dönemi 1 Nisan -30 Haziran tarihleri arasında olup avlanılan sazan balığının yasal boy uzunluğu en az 40 cm olmalıdır.

Avlanma yasağına uyulmaması durumunda ihlali yapan kişilere 1380 sayılı su ürünleri kanununa göre işlem yapılacağını; Ayrıca "1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu" uyarınca kaynaklarımızın korunması için Bakanlığımızın izni olmadan balıklandırma yapılamayacağı, izinsiz balıklandırma yapılması durumunda kişilere 10.000 TL, kurumlara 20.000 TL idari para cezası uygulanacaktır.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.