Bu haber kez okundu.

Genel Sekreter Canpolat, “Özel İdare Kırsalın Belediyesidir”
banner229

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun talimatları doğrultusunda İlimiz İlçelerine bağlı köy yollarında hizmet seferberliği başlatıldığını belirtti.

İl Özel İdaresi olarak yaz ve kış aylarında köyleri hizmet götürmek için ekip olarak yoğun bir mesai harcandığını belirten Genel Sekreter Hıfzullah Canpolat, Baykan İlçesine bağlı köylerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Baykan İlçesi Kasımlı köyünde yapılan yolu inceleyen ve burada muhtar ve köylüleri ile bir araya gelen Genel Sekreter Canpolat, “İlimize bağlı İlçelerimiz köylerinde hafta sonları gezi ve inceleme düzenleyerek burada yapılan hizmetleri inceledik. Köylülerimiz ile bir araya gelerek sorunlarını ve yapılması gereken hizmetleri konuştuk. Bu kapsamda son 3 yılda Özel İdaresi bütçesinin 3 katını köylerimize hizmet götürmek için harcamış bulunmaktayız.

İl Özel İdaresi olarak amacımız köylerimizin sorunlarını çözmektir ve bu kapsamda İl Özel İdaresi olarak yoğun bir mesai içerisindeyiz. Kışın karla mücadelemiz devam ederken, yazın ise köy yollarımızın onarımı ve yolların yapılması ile mücadele ediyoruz ve Kasımlı köyü yolunda yol genişletme ve onarım çalışması yapacağız” dedi.

CANPOLAT; “BAHÇELERİNDEN FERAGAT ETTİLER; BİZE’DE YOL YAPMAK DÜŞTÜ”

Kasımlı köyünde yapılan hizmet ve yapılacak çalışmalarını denetleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat daha sonra Baykan İlçesine bağlı Sarısalkım köyü Muhtarı ve köy halkı ile bir araya geldi.

Daha önce okul yolunun bir hayli bozuk olması ve öğrencilerin büyük çile çekerek okula gittiklerini belirten Genel Sekreter Canpolat, okul yolunun yapması için kendilerine bağ ve bahçelerinden yol veren köylülere teşekkür etti.

Köy halkının bu konudaki duyarlılığından ötürü öğrencilerin çamurlu yoldan kurtulacağını açıklayan Genel Sekreter Hıfzullah Canpolat; “Sarısalkım köyü okulu için yol yapma çalışması yaptık ancak yolun yapılacağı güzergâhta bağ ve bahçeler vardı idi. Burada bulunan köylülerimiz ile görüşme sağlandı ve kendilerini bağ ve bahçelerinde bir kısmından feragat ettiler. Bizde yol çalışmasına ivedi bir şekilde başlattık” dedi.

CANPOLAT; “ÖZEL İDARE KIRSALIN BELEDİYESİDİR”

İl Özel İdaresinin Pervari, Eruh, Şirvan, Baykan, Tillo ve Kurtalan içlerine bağlı köylerde hizmet seferberliği içinde olduğunu belirten Genel Sekreter Hıfzullah Canpolat; İl Özel İdaresi kırsalın belediyesi olduğunu açıkladı.

Canpolat sözlerine şöyle devam etti, “Sizlere Sayın Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu’nun selamlarını getirdim. Sarısalkım köyümüzde çocuklarımız okullara yayan gidip geliyorlar. Allah’ın izni ile bundan sonra servis araçları ile gidip gelecekler.

Özel İdarenin görevi kırsalın belediyesidir. Nasıl ki şehir, ilçe ve beldelerde belediyeler hizmet verebiliyorsa, İl Özel İdaresi kırsalda belediye görevini yapıyor. İmkânlar ve bütçe kapsamında elimizden geleni yapıyoruz. Kış aylarında karla mücadelede ciddi çalışmaları her bölgede yaptık. Araç parkımızı güçlendirmemiz ile birliktede güzel hizmetlere imza attık.

Yaz aylarında ise Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu’nun talimatları doğrultusunda köylerimize hizmet seferberliği başlattık.  İnşallah buradaki işlerimizi bitireceğiz ve öğrencilerimiz ile köy halkı daha güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlayacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.