Bu haber kez okundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eleman Alımında Aradığı Şartları Açıkladı
banner229

İş arayan milyonlarca gencin haftalardan beri beklediği açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edilen 2000 antrenör, 600 gençlik çalışanı, 50 psikolog, 652 yurt yönetim personeli, 473 spor uzmanı olmak üzere toplam 3 bin 775 sözleşmeli personel  ve 4 bin 346 işçi kadrosuna ilişkin açıklama yapıldı.

Antrenörlük alımına yükseköğretim kurumlarının en az 4 yıllık bölümlerinden mezun olan ve en az temel antrenörlük (ikinci kademe) düzeyinde antrenörlük belgesine sahip olanlar, Gençlik Çalışanı ve Yurt Yönetim Memuru alımına, yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olanlar Psikolog alımına yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olanlar, Spor Uzmanı alımına ise en az lisans düzeyinde eğitim veren beslenme ve diyetetik, psikoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon veya fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümleri ile yükseköğretim kurumlarının beden eğitimi veya spor eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar başvuru yapabilecek.

Açıklamada bu kişilere ödenecek ücretler ile aranan diğer şartlara da yer verildi. Personel alım tarihi ile işçi kadrolarına ilişkin açıklama henüz yapılmadı.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde adayların,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kamu haklarından mahrum olmamak,
Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
şartları aranacak.

Özel olarak ise, Alım yapılacak kadro için eğitimini tamamlamış olmak ve KPSS şartı aranacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.