Bu haber kez okundu.

Genç Kızılay Topluluğu Deprem Konulu Tiyatro Oyununu Sahneledi
banner229

Kızılay Siirt Şube Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Üniversite Kızılay topluluğunun etkinliği büyük ilgi gördü.

İçimizdeki Gerçek adıyla gerçekleştirilen etkinlikte ülkemizin deprem gerçeğine parmak basıldı ve AFAD ve Kızılay’ın felaket anlarında vatandaşların imdadına yetişmelerine yönelik çalışmaları sergilendi.

Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından il başkanı Nihat Altunç bir konuşma yaptı.

Kızılay Siirt Şubesi Başkanı Nihat Altunç, Elazığ ve Malatya depremine dikkat çekerek, Siirt'te öğrencilerin deprem konusunda bilinçlenmelerini sağlamak için oyunun sahnelendiğini söyledi.

Gerekli tedbirler alındığı takdirde depremin zararlarının en aza indirebileceğini aktaran Altunç, "Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremden ders çıkarmamız gerekir.

Özellikle üzerinde bulunduğumuz fay hattı bize her zaman tedbirli olmamızı gerektiriyor. Biz de Kızılay Şubesi Genç Kızılay Topluluğu olarak depremin etkilerini ortaya koymak, depremin insanlar üzerindeki etkilerini göstermek için bu mesajı tiyatro ile yansıtmayı amaçladık." dedi.

Müzik dinletisi ile devam eden etkinlik, üniversite Kızılay topluluğunun çalışmalarını yansıtan bir slayt gösterisi ve hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi. Etkinlik nedeniyle Kızılay Kan Merkezi tarafından Halk Eğitim Merkezinde gün boyu devam eden bir kan bağış kampanyası düzenlendi.

Etkinliği Vali Yardımcısı Selim Erkovan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Vefik Arıca bazı kurum müdürleri ile bazı stk yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.