Bu haber kez okundu.

"Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek Projesi" Tanıtıldı
banner229

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yürütülen Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta 10 binden fazla gencin faydalanabileceği, "TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek Projesi" başladı.

Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA)  yaklaşık 40 Milyon ₺ tutarındaki Avrupa Birliği projesinin Siirt basın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği (AB) Mali Yardım Aracı (IPA) bileşenlerinden “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Sektörel Operasyonel Programı” kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından desteklenen, Ajansımız tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi” Siirt’te basınına tanıtıldı.

Toplantıya Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)  Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Proje Takım Lideri Cleofe Maria Cristina Guardigli, Proje İletişim Uzmanı Nilüfer Şener, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)  Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Halis Tuncel, Proje Yönetim Birimi Uzmanı Nilüfer Baş ile ilimizdedeki yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Ajansın istihdama yönelik Avrupa Birliği (AB) projesi olan “TRC3 Bölgesinde Genç istihdamının Desteklenmesi Projesi” toplam bütçesinin 3 Milyon 800 Bin € (Avro) olduğunu Türk Lirasına çevirdiğimizde yaklaşık 40 Milyon ₺ gibi çok büyük bir bütçeye tekabül ettiğini söyledi.

Projenin amacının Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA)  faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’nde (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak) genç istihdamını ve istihdam edilebilirliğini desteklemek olduğunu ifade etti.

Dezavantajlı grupta bulunan kadınlar öncelikli olmak üzere genç nüfusun iş gücü piyasasının ihtiyaçları yönünde mesleki ve kişisel becerilerini, genç girişimcilik ile girişimcilik kapasitesini geliştirerek istihdam olanaklarını arttırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu amaç doğrultusunda projenin üç yıl süreyle Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde uygulanacağını belirtti.

Ardından Proje Takım Lideri Cleofe Maria Cristina Guardigli tarafından proje hakkında detaylı sunum yapıldı. Sunumda “Gençler, Gelecek Sizin!” sloganıyla uygulanarak hayata geçirilecek olan proje ile Siirt ,Mardin, Batman ve Şırnak’ta, çeşitli alanlarda düzenlenecek mesleki eğitimler aracılığıyla gençlerin mesleki becerilerinin artırılması ve genç istihdamının desteklenmesi amacıyla yerel aktörlerin ve paydaşların kapasitelerinin iyileştirileceği anlatıldı.

Proje kapsamında, en az %25 genç kadın kotası uygulanarak 15-29 yaş arası işsiz gençlere, kamu kurumlarına ve diğer yerel paydaşlara yönelik çeşitli eğitim programları düzenleneceği aktarıldı. Gençlere yönelik girişimcilik yarışmaları, kariyer rehberliği hizmetleriyle üniversitelerde kariyer günleri gerçekleştirilecek olup on binden fazla gencin bu proje faaliyetlerinden yararlanacağı belirtildi.

Özellikle işsiz gençleri hedefleyen faaliyetlere 2021 yılı ocak ayında başlanacaktır. Projenin ilk faaliyetleri arasında yer alan, işverenlerin işe alım kapasitesinin iyileştirilmesini hedefleyen “İnsan Kaynakları Yönetimi, İşe Alım Yöntemleri ve Genç İstihdamına Yönelik Teşvikler Çalıştayı” ve Siirt Üniversitesi , Mardin Artuklu, Batman, Şırnak  Üniversitesi  personeline yönelik “İşgücü Piyasası Politikaları ve Yenilikçi Destek Mekanizmaları Çalıştayına” kısa bir süre önce başlandı.

Ayrıca Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA)  dört ildeki yatırım destek ofislerinde “Girişimcilik ve Finansal Rehberlik Yardım Masası Hizmeti” verilecek.

Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi” 2020 yılı temmuz ayında uygulanmaya başlamış olup 2023 yılı haziran ayına kadar devam edeceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.