Bu haber kez okundu.

Genç Hemşireler Topluluğu “Veremle Mücadele” Konulu Konferans Gerçekleştirdi
banner229

Siirt Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve Genç Hemşireler Topluluğu tarafından “Veremle Mücadele” konulu konferans gerçekleştirdi.

Konferansa, Siirt Tüberküloz İl Koordinatörü  Dr. Ufuk Batır ve Siirt Verem Savaş Dispanser Hemşiresi Sema Toprak konuşmacı olarak katıldı.

Genç Hemşireler Topluluğu Tiyatro Ekibinin hazırladığı Pandomim gösterisi ile başlayan etkinlik Topluluğun Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Zeliha Büyükbayram ‘ın konuşması ile devam etti.

Büyükbayram’ın ardından sunumuna başlayan Siirt Tüberküloz İl Koordinatörü  Dr. Ufuk Batır konuşmasında; bulaşıcı hastalıkların tarihçesinden bahsederek; korunma yolları, veremle ilgili dünya ve Türkiye istatistikleri, veremden korunma yolları. hastalık süreci ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

Siirt Verem Dispanser Hemşiresi Sema Toprak ise veremle mücadelede ve tedavisinde hemşirenin rolleri üzerinde durdu.

Genç Hemşireler Topluluğu Başkanı İbrahim Ok’un kapanış konuşması ardından topluluk üyeleri tarafından yapılan çekilişte dinleyicilere; dijital ateş ölçer, steteskop, kitap, ilk yardım kiti, maske ve dezenfektan hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.