Bu haber kez okundu.

Gelir Testi İçin Son Günü Bekleyenler Uzun Kuyruk Oluşturdu
banner229
Gelir Testi için son günün olması nedeniyle Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Siirt Sosyal Güvenlik il binasına akın eden vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.
1 Ocak 2012 tarihinden itibaren çalışmayan, aylık/gelir almayan veya herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar yaptıracakları gelir testi sonucunda çıkan genel sağlık sigortası primlerini ödemeleri veya devlet tarafından karşılanması ile sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor.
Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi yapılmasının son gününde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları önünde sabah erken saatlerden itibaren gelir testi formunu doldurmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
Gelir testi yaptırmayanların primlerinin en yüksek sınırdan hesaplanması, bunun da aylık 305 liraya denk gelmesi üzerine cezalı duruma düşmek istemeyen vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı binası önünde sıraya girdi.
1 Ocak 2012'den itibaren çalışmayan, aylık-gelir almayan veya herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşların yaptıracakları gelir testi sonucunda, çıkan genel sağlık sigortası primlerini ödemeleri veya devlet tarafından karşılanması ile sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek.
10 Eylül 2014 tarihli ve 6552 sayılı yasa ile genel sağlık sigortası tescili yapılarak, gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlara, gelir testine başvurma hakkı getirildi.
Aynı kanun ile 2014 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşlara, borçlarını peşin veya 6, 9, 12 veya 18 taksitle, ikişer aylık dönemler halinde ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı tanındı.
Yetkililer ülke genelinde bugüne kadar 304 bin 354 kişinin primlerini yapılandırmak için Sosyal Güvenlik Kurumuna, 400 bin kişinin ise gelir testi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaatta bulunduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtSgkGelir Testi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.