Bu haber kez okundu.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Aslan, Siirt Üniversitesini Ziyaret Etti
banner229

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında Siirt üniversitesini ziyaret etti.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Genel Sekreteri Nadir Yıldırım tarafından gerçekleştirilen ziyarette, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Prof. Dr. Tekin Şahin ve Genel Sekreter Abdülkadir Işık eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde YÖK’ün organize ettiği “Yüksek Öğretim Kurulu Anadolu Projesi” kapsamında, 2006 yılından sonra kurulan Anadolu’daki 15 genç üniversite ile ülkemizin 12 köklü üniversitesi eşleştirilmişti.

Siirt Üniversitesi de bu proje kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesiyle eşleştirilmişti. Gerçekleşen ziyarette eğitim, bilim ve teknoloji üretimi alanında geliştirilmesi düşünülen ortaklıklar konuşuldu.

Üniversiteler arasında eğitim-öğretim, kültür-sanat, araştırma-geliştirme, çeşitli projeler, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma gibi konularda fikir alış verişinde bulunuldu.

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümünün eşleştirildiği Gebze Teknik Üniversitesi ile fakültelerin desteklenmesi ve güçlendirilmesi, iki üniversitenin güçlü yanlarından istifade edilmesi ve zayıf yönlerinin güçlendirilmesi üzerine yol haritası çizildi.

Ziyarette Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak tarafından misafirlere, Siirt’e özgü el dokuması tiftik kilim ve coğrafi işaretli diğer ürünler hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.