Bu haber kez okundu.

Garnave Kaplıcasında Sondaj Çalışmaları Başlıyor
banner229

Halk arasında Garnave olarak bilinen  ve yakın bir zamanda Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Billoris Kaplıcasının yeniden kurulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu alanda önemli bir adım daha atıldı. Suyun bulunduğu alanda sondaj çalışmaları başlıyor.

Milletvekilimiz Prof.Dr.Yasin Aktayın girişimleri ile kükürtlü ve 40  santigrat derece sıcaklığa sahip olan su, eski Eruh yolundan Kezere getirtilecek. İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından işletilecek olan bu su özel bir firma burada termal tesis kuracak.

İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin yanı sıra MTA ve Devlet Su İşlerinin de destek verdiği bu çalışmalar kapsamında geçtiğimiz haftalarda yapılan etüt  çalışmalarından olumlu sonuç alınmıştı.Bu sonucun alınmasının ardından sondaj çalışmalarına başlandı.

Sondaj çalışmalarında kullanılacak  makine ve teçhizatların Siirt’e ulaştığını belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat “Burada yapılan etüt çalışmalarının olumlu sonuç vermesinin ardından çalışmalara hız verdik. Amacımız en kısa zamanda bu önemli tesisisin ilimize kazandırılmasıdır.

Bu nedenle çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Sondaj çalışmalarına başlıyoruz.Bununla ilgili makine ve diğer teçhizatlar ilimize geldi ve bunları sondaj yerine gönderdik.Burada çıkarılacak su özel borular içerisinde Kezere kadar getirtilecek.” dedi.

Canpolat Siirt için çok önemli gördükleri bu projeye öncelik verdiklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtGarnaveSondaj
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.