Bu haber kez okundu.

Garnave Kaplıcası Geri Dönüyor
banner229

Eruh yolu üzerinde bulunan tarihi Sağlarca (Garnave) Kaplıcası bakımsızlıktan yıkılmayla karşı karşıya kalmıştı.

Yapılacak Billoris termal kaplıca projesi için Jeotermal Enerji Vakfı yetkilileriyle Siirt Valiliğinde toplantı gerçekleştirildi.

AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay toplantıda yaptığı açıklamada,Garnave kaplıcasının suyunun kurtarılması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirterek “Bu proje ile Garnavenin suyu Kezere getirilecek. Burada kurulacak termal tesiste 300 adet konut yapılacak.Burada  bir yıl içerisinde 15 bin aile devre mülk sistemi ile termal tatil yapabilecek.

Bunun yanı sıra bu suyla seralar kurulacak. Başka illerden sebze ithal eden Siirt, kendisi ihraç edecek. Bu proje sayesinde 1000 kişi istihdam imkanı bulacak.”dedi.

Prof.Dr Aktay bu tesisle birlikte Siirt Üniversitesi bünyesinde  termal tesis hizmetleri konusunda eğitim verecek SPA bölümünün de açılacağını ve bu bölümün ülkemizde bir ilk olacağını sözlerine ekledi

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Ali Fuat Atik ,AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay, ve Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat,  Ak Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu,Jeotermal Enerji Vakfı yetkilileri ve Eski Belediye Başkanı Mervan Gül'de toplantıda yer aldı.  

Toplantıda yapılacak proje ile ilgili ayrıca görüş alışverişinde bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.