Bu haber kez okundu.

Fıstık Tesisi Siirt'i Bölgenin Cazibe Merkezi Haline Getirecek
banner229
Siirt 56 Ürününü Araştırma, Geliştirme Tanıtım ve Rehberlik Derneği Başkanı Vehip Emrah, yüzde 75 Avrupa Birliği, yüzde 25'i Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen 30 milyon lira kaynakla yapılacak olan 'Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi Projesi'nin Siirt'i kalkındıracağını söyledi.
Proje kapsamında dünyanın en modern 5 fıstık üretim tesisinden birinin Siirt'te kurulacağını aktaran Emrah, bu projeyle Siirt fıstığının Avrupa standartlarını yakalayacağını aktardı. Emrah, "Siirt entegre fıstık işleme projesinin tamamı hibe olarak IPA programı çerçevesinde yüzde 75'ni Avrupa Birliği ve yüzde 25'i de Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılanıyor.
2011 yılında başlanan projenin ihalesi yapılarak fiziki çalışmalar başlatıldı. Dünyanın sayılı modern tesislerinden biri olarak görülen entegre tesisi, 6 bin 500 m2 kapalı olmak üzere toplam bütçesi 9 milyon 864 bin Euro'dur. Fıstık üretimi konusunda özellikle ihracatta ciddi kayıplar olduğundan depolama sistemi sayesinde bu kaybın önüne geçilecek" dedi.
Fıstık ve benzeri ürünlerin aflatoksin özelliklerini ayrıt edebilecek bu tesis Siirt fıstığının işlenmesinde çok önemli olduğunu da ifade eden Emrah, ihracatta maddi kayıplardan fıstığın ihracat engeline takılmasını önleyecek AB standartlarına depolama işleme yapılacağını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.