Bu haber kez okundu.

Fırıncılar Odası Üyelerine İstihdam Seferberliği Teşvikleri Anlatıldı
banner229

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 'Burası Siirt Burada İş Var' sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliğini kapsamında, Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne bağlı Fırıncılar Odası üyelerine (SESOB) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SESOB Başkanı Cemal Koyuncu, Yönetim Kurulu üyeleri ile bağlı odaların başkan ve yönetim kurulu üyelerinin iştirak ettiği toplantıya 170 kişi katıldı.

İşkur İl Müdürü Ömer Aslan, İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyasına ve girişimcilere 8 farklı teşvik sunulduğunu ve bunların birçoğunun tarihi destekler olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: 'Bunlardan özellikle çok önemli gördüğüm iki tanesi bulunuyor. Nisan ayı sonuna kadar sağlanacak her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor.

Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. 2 bin 021 TL ücret ve bin 113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere toplam 3 bin 134 TL'yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek.

Yani aylık bin 113 TL'yi devletimiz karşılayacak. İşverenler sadece çalıştırdığı kişinin ücretini ödeyeceğiz. İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak.

İlave İstihdam Teşviki kapsamında istihdam edilmek istenen çalışanların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, 1/1/2018 ile 31/12/2020 tarihleri arasında işe alınması ve işe alındığı aydan önceki üç ayda 10 günden fazla sigortalılığının bulunmaması gerektiğini belirten Aslan, istihdamın korunmasına yönelik desteklerin de sürdüğünü dile getirdi.

Buradan esnaf ve sanatkârlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten elinizden geldiğince yararlanın. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için hükümetimize çok teşekkür ediyoruz.'

Toplantıda İŞKUR yetkilileri tarafından Fırıncılar Odası üyelerinin soruları da cevaplandırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.