Bu haber kez okundu.

Evin, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a Camilerin Isıtma ve Soğutma Giderleri ve Din Görevlilerinin Sorunları İletti
banner229

Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş’a Camilerin ısıtma ve soğutma giderleri ve din görevlilerinin sorunları İletti.

Evin,Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş’a,Siirt programında, sivil toplum kuruluşları ile yaptığı toplantıda,din görevlilerinin görev yaptığı yerlerde yaşadıkları Elektrik faturaları başta olmak üzere bir çok sorunu ilettiklerini, bir kısmını sözlü, diğerlerini dosya halinde sunduklarını söyledi.

Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin tarafından Siirt Barden Otel’de düzenlenen buluşmada, camilerin ısıtma ve soğutma giderlerinin genel bütçeden karşılanmasını, aksi halde Cami görevlilerinin sıkıntılarının artacağını, kısa süre önce İlin en büyük Camilerinin soğutma ve elektriklerin borçları nedeniyle elektriklerinin kapatıldığını, Köylerde lojman, mbsts, promosyon Hac, Umre, Kurban Hizmetleri başta olmak üzere Başkan Erbaş’a toplantıda ilettiğini söyledi.

Evin, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a Siirt’te yapılan toplantıda şu konuları iletti:

1-Sayın başkanım cami mescit ve kuran kurslarinin ve ısınma giderlerinin genel bütçeden karşılanması noktasında başkanlık olarak herhangi bir çalışmamiz var mı?

2-Başkanlığimız tarafından yapılan promosyon anlaşmaları katılım bankalarının (bankamatik/kart/internet işlemleri) vb. konularda yeterli olmadığından dolayı taşrada ciddi manada mağduriyet oluşturmaktadır.

3-Köylerde Görev yapan personel aile bütünlüğünü sarsacak, ayrılıklara sebep olabilecek düzeyde lojman sıkıntısı yaşamakta olup başkanlığımızn bu konuda herhangi bir çalışmasi var mı?

4-MBSTS sınavını ÖSYM'nin yapması ve her yl artan başvuru ücretlerinden dolayı girmek istemiyoruz. Kurumumuzda bu sinavları başarıyla yapacak yetişmiş elemanlar ve hocalarımiz bulunmaktadır, eğitim ve ihtisas merkezlerinde, okullarda yapılmasını istirham ediyoruz.

5-Her kurum kendi nimetlerinden, sosyal tesislerinden faydalanıyor. Bizlerde kurumumuzun organize ettiği Hac ve Umre faaliyetlerinden faydalanarak bir defa olsun görevli gitmek istiyoruz. Kendi parasıyla gitmek isteyen görevliler kuraya girmeden ve uygun fiyatlarla gitme hakkı verilmeli...

6-Meslektaşlarımız herhangi bir soruşturma geçirdiginde hemen ceza verilirken, Başarılı arkadaşlarımız hiçbir zaman ödüllendirilerek teşvik edilmiyor..

7-Kurban organizasyonlarında yurtdışında TDV aracılığıyla gönderilenlerin çalışan kurban toplayanlardan değil de hiç emeği olmayanlardan seçilmesi konusuna dikkat edilmesi, çalışanların, kurban toplayanlardan teşvik amaçı seçilmesini istiyoruz..

8-Bölgemiz yapısı itibariyle zorlu bir hayat şartları vardır. Günümüzde ulaşım giderlerinin de fazla olması ve sosyal medya (Watsapp, Bip) gibi iletişim araçlarının kullanılmasi ve aylık mutad toplantularin daha az yapılması görev ve maddi yönden daha faydalı olacağına inanıyoruz”dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş sorunları cevapladı ve  “İmkanlar ölçüsünde sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağımızdan kuşkunuz olmasın” dedi.

Toplantıya, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Daire Başkanları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri katılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.