Bu haber kez okundu.

Evde Kal" Çağrısına Uyan Yaşlılar ve Kronik Hastalar İçin Ekipler Seferber Oldu
banner229

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ilimizde kurulan"Vefa Sosyal Destek" grubu , 65 yaş ve üstü kişiler ile bazı kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların taleplerini karşılayarak yüzlerini güldürüyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle, evlerinden çıkmaması istenen vatandaşlara yönelik il ve ilçelerde kurulan "Vefa Sosyal Destek" grupları, 112, 155 ve 156 numaralarına gelen çağrıları değerlendiriyor.

Çağrılar üzerine, evlerinden çıkmayan vatandaşların isteklerine cevap veren ekipler, 65 yaş ve üstü kişiler ile bazı kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların gıda, ilaç ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyor.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik de "Vefa Sosyal Destek" gruplarının, çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamındaki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini ifade eden Atik, "İl merkezi ve ilçelerimizde 238 vatandaşımızın temel ihtiyaçlarını karşıladık. Vatandaşlarımızın taleplerini en hızlı bir şekilde karşılamaya çalışıyoruz.

Ayrıca ihtiyaç sahibi olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gıda ve temizlik yardımı yapıyoruz." diye konuştu. Atik, bakanlıklar ve valiliklerce belirlenen tedbirlere uymanın, hayati önem taşıdığını vurguladı.

Yeni Mahalle'de engelli çocuğuyla oturan 71 yaşındaki Asliye Tarlak'ın gıda talebi ekiplerce karşılandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Gökhan Marakçı ve ekip, yaşlı kadının evine giderek gıda yardımını teslim etti.

Tarlak, emeği geçenlere teşekkür ederek "Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.