Bu haber kez okundu.

Evde Çorap Örerek Başladı, Atölye Sahibi Oldu
banner229

Siirt'te, evde ördüğü çorapları satarak aile bütçesine katkı sağlayan evli ve 1 çocuk annesi 36 yaşındaki Nilüfer Öztaş, KOSGEB'ten aldığı destekle atölye kurdu.

Kendisi ile birlikte 4 kadının çalıştığı atölyede ürettiği çorapları satmaya başlayan Öztaş, "Hayalimi gerçekleştirdim ama bu işyerimi daha da büyütmek ve daha çok işsiz kadını istihdam etmek istiyorum" dedi.

On yıl önce, İstanbul'dan gelen kuzeninden çorap örmeyi öğrenen Nilüfer Öztaş, önce evindeki dikiş makinesiyle başladığı işini, 29 bin liralık KOSGEB desteğiyle büyüttü.

Yengesi ve 2 kişiyi de yanına alan Nilüfer Öztaş, kaliteli çorap üreterek, daha hesaplı satıyor. Çocuğuna annelik yapmanın yanında, çalışarak istihdam yarattığını belirten Nilüfer Öztaş, "Devletimizin kadınlara verdiği desteği duydum ve gidip müracaatta bulundu.

KOSGEB desteği ile geri ödemeden 29 bin tutarında desteğe müracaat ettim ve kabul edildi. İşlerim ilk etapta tutulmadı ama zamanla Siirtli kadınlar büyük ilgi gösterdi ve gelip benden alışveriş yaptılar" dedi.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan atölyede günde bin çift çorap ürettiklerini belirten atölye çalışanlarından Mine Aykut, "Ben aslen İzmirliyim, buraya üniversite okumaya geldim. Nilüfer abla ile tanıştım ve kendisi bana bu işi gösterdi. Bu işi sevdim. Daha önce bir tek makinamız vardı ve az sayıda çorap üretiyorduk. Yani vitrinleri dolduramıyorduk. Ancak KOSGEB'ten gelen destek ile şuan 4 ayrı makinamızla iş yapıyoruz ve günde bin çift çorap üretiyoruz. Diğer yandan ise sipariş olursa daha çok çorap üretebiliriz" diye konuştu.

Çorapların dikiminden sonra ütüye gönderildiğini ve daha sonra son etiketleri yapıştıran atölye çalışanı Zehra Koyuncu ise "Atölyemizde çoraplar önce dikiliyor sonra mesai arkadaşımız Sevinç Öztaş tarafından ütüleniyor ve bana gönderiliyor. Bana gelen çorapları ben de etiketini koyduktan sonra son aşamaya getiriyorum ve işletme sahibi Nilüfer hanıma teslim ediyorum kendisinde çorapları 1 liradan iş yerimizden satıyor" diye konuştu.

Nilüfer Öztaş'ın yengesi 4 çocuk annesi Sevinç Öztaş da ürettikleri çorapları kullananların memnun kaldıklarını söyleyerek, şöyle konuştu: "Evdeki işin dışında kadınların bu gibi işlere girmesi gerektiğini düşünüyorum.Kendi evimizde yapıyorduk ve Nilüfer abla bu işyerini açmak ve kendisine destek olmamı istedi ben de oldum. Hem ev işlerimi yapıyorum, hem de burada çorapları ütüleyerek etiket bölümüne gönderiyorum. Benim içim hem uğraş oluyor hem de aile ekonomisine katkı sunuyorum. Siirtli kadınlar da büyük ilgi gösteriyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sengul 5 yıl önce

Nilufer hanim ben ankaradan corap isine yeni baslamak istiyorum kanser hastasiyim evim de ufak capli dikim yapmak istiyorum sadece burun kismi dikmek istiyorum elimde utu makinem ve overlok makinem var ankaradan veya corap alip dikebilcegim bir yer var mi beni bilgilendirirseniz sevinirim

Avatar
Elif Solmaz 4 yıl önce

Merhaba bende çorap alıp burun ovarlogu çekmek istiyorum Ankara'da oturuyorum yardımcı olur musunuz lütfen