Bu haber kez okundu.

Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri Düzenlendi
banner229
 Siirt İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve 2 gün süren ‘Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri’ İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonu’nda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 05.02.2014 tarih ve 73584642 – 774 / 237 sayılı kararına istinaden gerçekleştirildi.

 İmam-Hatiplerin cami cemaati, mahalle halkı ve toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik özelliklerini geliştirerek daha etkili bir din hizmeti sunabilmeleri amacıyla, Siirt İl Müftülüğünce İlim yayma cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen Seminer Programı; Siirt genelinde B ve C grubu camilerde görev yapan İmam-Hatiplere yönelik düzenlenmiştir.

 Seminer Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Açış konuşmasını yapan Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Etkili Din Görevlisi eğitim ve gelişim seminerinin iki gün süreceğini belirterek, seminerin başarılı olmasını temenni ederek, katılanlara teşekkür etti.

 Seminerde Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezinden Hüseyin Öresin, Din Hizmetlerinde etkili iletişim; Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Din Görevlilerin Eğitim Etkinlikleri; Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği’nden Şaban Karaköse, Dini Danışma ve Rehberlik; Eğitimci Yazar Ahmet Çağlayan, Medreseden Camiye Tarihimizden Örneklerle Din Hizmetleri; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Koç, Din Hizmetlerinde İlkeler konularında birer seminer verdi.

 Din Görevlilerine ayrıca Din Hizmetinde İlkeler ve Tarihimizden Örnekler, Danışma ve Rehberlik, Camilerimizde Örnek Çalışmalar, Temsil Bilinci, Protokol Bilgileri vb. daha birçok konuda katılımcılara önemli bilgiler verildi.

 Seminerin Kapanış Programında bir değerlendirme konuşması yapan Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas; Diyanet İşleri Başkanlığının taşradaki bir kolu olan il Müftülüğümüzün din hizmetlerinin çeşitlenmesi ile beraber bu hizmeti sunan din görevlilerinin de mesleki bakımdan donanımlı olmaları gerektiğini ve bu seminerin de bu doğrultuda önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade ederek katılımcılara, eğitimcilere ve İlim Yayma Cemiyeti yetkililerine teşekkür etti. Toplam 125 katılımcıya seminer katılım belgelerinin verilmesi ile program son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.