Bu haber kez okundu.

“Eşsiz Destan Çanakkale” Projesi ile Korucular Çanakkale'yi Ziyaret Edecek
banner229

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan 150 güvenlik korucusu, Nisan'da Çanakkale'ye gidecek.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonunca hazırlanan, İçişleri Bakanlığınca onaylanan "Eşsiz Destan Çanakkale Projesi" kapsamında düzenlenecek geziyle, Siirt ve Şırnak'tan 150 güvenlik korucusu Çanakkale'yi görme fırsatı bulacak.

Projeyle güvenlik korucularının moral, motivasyonlarının artırılması, Çanakkale maneviyatının yaşatılması hedefleniyor.

Konfederasyonun Siirt il binasında düzenlenen etkinliğe katılan Vali Mustafa Tutulmaz, projenin önemine değinerek, "Korucularımızın, milli birlik ve beraberliğimizi teşkil eden Çanakkale'yi görmelerini özellikle istiyoruz." dedi.

Korucuların jandarma ve emniyet unsurlarıyla, terörle etkin mücadele yürüttüğüne işaret eden Tutulmaz, güvenlik korucularının sorunlarının da büyük oranda çözüldüğünü belirtti. Güvenlik korucularının taleplerinin yerine getirilmesi için hükümetin gereken hassasiyeti gösterdiğini vurgulayan Tutulmaz, "Artık korucuları da jandarma ve polis gibi, disiplinli, belirli bir kıyafeti, çalışma düzeni, maaş ve özlük hakkı olan bir yapıya kavuşacak." diye konuştu.

Tutulmaz, korucuların terörle mücadeleye sundukları katkının görüldüğüne dikkati çekerek, bu konuda kendilerine teşekkür etti.

Bu çalışmalarla yıl içinde terörle mücadelede önemli bir aşamaya gelmeyi beklediklerini kaydeden Tutulmaz, "Bu kapsamda koruculardan biraz daha fedakarlık istiyoruz." ifadesini kullandı.

Siirt Şehit-Gazi Aileleri ve Güvenlik Korucuları Dernekler Federasyonu hizmet binasında düzenlenen programa, Vali Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcıları İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren ve çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.