Bu haber kez okundu.

ESNAF KAN AĞLIYOR
banner229
Ekonomik sıkıntılara ek olarak son zamanlarda ülkemizde ve özellikle bölgemizde meydana gelmeye başlayan olaylar esnafı vurdu.
İlimizde iş yeri sayısı artacağına hızlı bir şekilde azalıyor. Karma Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Cemal Koyuncu acil olarak önlem alınmasını istedi. İl genelinde bir kaç yıl önce 8 binleri aşan esnaf sayısının 7 binler civarına düştüğünü belirten Koyuncu bu azalmanın 2015 yılında daha da hızlandığını söyledi.
Koyuncu; ‘’Biz esnaf odaları olarak çekimseriz. Durum şöyle ki; çok terk eden oldu hele hele şu son altı ay içerisinde iki yüz doksan terkimiz var. Kepengi kapatıp giden işi bırakan çok oluyor ne yazık ki. Onun için bizim endişemiz var ve devam da ediyor. Bu sonuç nereye gider bilmiyoruz. Giderek sayımız azalıyor.
İşsizlik artıyor özellikle son dönemlerde yaşanan bu olaylardan ötürü esnaflığı bırakan çok oldu. Endişemiz devam ediyor halen sıkıntımız büyük. Yapılan son değerlendirmelere göre kapatılan iş yerimiz iki yüz doksan, bu yedi ay içerisinde de açılan iş yeri sayısı iki yüz on. Hemen hemen seksen dükkan kadar farkımız var. Ama umudumuzu kaybetmiyoruz inşallah azalmak yerine çoğalmaya devam edeceğiz. Süreç olumlu olursa işlerimiz yoluna girecek.’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtEsnafCEMAL KOYUNCU
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.