Bu haber kez okundu.

Eruh’taki Muhtar ve STK Temsilcilerinden Suç Duyurusu
banner229

Eruh’taki 10 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri (STK) ve muhtarlar, Karayolları 9 Bölge müdürlüğü ve yüklenici firma hakkında kamu malına zarar verme, edimin ifasını yerine getirmeme ve görevi kötüye kullanmaları nedeniyle Eruh Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Karayolları 9 Bölge müdürlüğü tarafından 2013 yılında yüklenici firma şirketine ihale eden fakat aradan geçen bunca yıla rağmen bitirilemeyen Eruh içme suyu şebekesi hattında son zamanlarda yaşanan sıkıntılar ve vatandaşın ciddi sağlık problemleri yaşanması sebebiyle Eruh’taki 10 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi, mahalle muhtarları ve vatandaşlar Eruh Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde bir araya gelen STK temsilcileri ve mahalle muhtarları hazırladıkları şikayet dilekçelerini Eruh Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

Adliye çıkışında bir açıklama yapan STK temsilcileri,2013 yılından beri yapımı devam eden ve halen teslimi sağlanamayan su şebekesi hattındaki problemler sebebiyle aşırı sıcakların yaşandığı ilçemizde vatandaşlarımız büyük mağduriyetler yaşadıklarını belirterek, Eruh ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız şüpheli şirketin yaptığı ihmal ve işi halen teslim etmemiş olmasından dolayı ortaya çıkan susuzluk problemleri ile vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla ile baş etmeye çalışmaktadır. 

İlçede yaşanan su sıkıntısı nedeniyle vatandaşlarımız temel ihtiyaçların karşılanmamasından dolayı kamu sağlığının toplu bir şekilde bozulması an meselesi olduğunu belirttiler.

Bu sebeplerle Eruh Cumhuriyet başsavcılığa suç duyurusunda bulunarak şüpheliler hakkında soruşturma başlamasına talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur. Diye ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.