Bu haber kez okundu.

Eruh’ta "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" Etkinliği Düzenlendi
banner229

İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Eruh ilçemizde boyama etkinliği gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı’nın “30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz” sloganıyla başlattığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik kampanyaya Eruh Kaymakamı Ali Erdoğan, Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi ile birlikte  katılarak, öğrencilerle birlikte kırmızı çizgiyi çektiler.

İçişleri Bakanlığınca, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması Eruh ilçemizde yapıldı.

Eruh Kaymakamı Ali Erdoğan, Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi, Jandarma Polis ekipleri ve öğrencilerin katıldığı farkındalık programında öğrenciler 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' ve 'Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' pankartları açtı.

Eruh Kaymakamı Ali Erdoğan, yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanlığımızca trafik ışığı olmayan yollarda  yayaların üstünlüğünü önceliğini belirtmek için "Öncelik hayatın, Öncelik Yayanın" diye bir proje  başlatılmıştır. Ve bugünde yaya  çizgimizin ortasına bir kırmızı çizgi çizerek yaya önceliği kırmızı çizgi bizim önceliğimizdir kırmızı çizgi bizim sınırımızdır. diyerek  bir farkındalık çalışması başlatılmış oldu.

Bütün Türkiye'de   kırmızı çizgimizi çocuklarımızla beraber çiziyoruz ve diyoruz ki  "Öncelik hayatın öncelik yayanın"  yaya geçidi bizim kırmızı çizgimizdir diyoruz ve tüm trafikteki şoförlerimize trafikte seyir halindeyken yayaya yol vermelerini öncelik vermelerini istihdam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlçenin birçok noktasında düzenlenen programlarda da şerit boyama etkinliği düzenlenerek sürücülere broşür dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.