Bu haber kez okundu.

ERUH’TA VALİ MUSTAFA TUTULMAZ’IN KATILIMIYLA KOSGEB GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ
banner229
Siirt’tin Eruh ilçesinde KOSGEB tarafından ilk kez düzenlenen ‘Uygulamalı “Girişimcilik Eğitimi’ne katılanlara sertifikaları Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla düzenlenen törenle verildi.
 Toplam 70 saat süren eğitimi başarıyla tamamlayan Eruh’lu 30 girişimci adayı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Girişimcilik Sertifikalarını aldı. Sertifika törenine; Vali Mustafa Tutulmaz,3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.
 Sertifika töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, özellikle bu toplantıya katılmak istediğini belirterek, bölgenin artık başarılı Kobi’ler ve girişimciler ile anılmasını istedi. Girişimci adaylarının başarılı olmaları için önemli bilgiler aktaran Vali Tutulmaz, “uygulamanın Eruh ilçemiz için önemli bir ekonomik değer katacağını düşünüyorum. Ayrıca bu tür uygulamalar ile ilimizin sosyo-ekonomik kalkınmışlık düzeyine önemli bir katma değer sağlayacak. Açılan kurslarla birlikte yeni işletmelere ilaveten istihdam alanında da önemli bir getiri sağlayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dedi.
 KOSGEB Siirt Merkez Müdürü Ömer Erkılıç ise törende, KOSGEB destekleri ve Girişimcilik eğitimler hakkında genel bilgiler verdi. Başlattıkları eğitimlerin devam ettiğini dile getiren Erkılıç, eğitimlere özellikle Siirt merkez, Eruh, Pervari ve Şirvan’dan çok talep olduğunu tüm girişimci adaylarına bu eğitimleri vereceklerini, bu eğitimleri başarıyla tamamlayanların KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvura hakkı kazanacağını bildirip, Vali Mustafa Tutulmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 30 girişimci adayına sertifikaları Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Program hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.