Bu haber kez okundu.

Eruh’ta "Saflarımızı Sıklaştırıyoruz"  Programına Büyük İlgi
banner229

Siirt İl Müftülüğü tarafından Eruh İlçesinde “Saflarımızı Sıklaştırıyoruz Şehrin Kalbinde Buluşuyoruz” etkinliğinin ikincisi düzenlendi. Programa Eruh ilçe halkı yoğun ilgi göstererek camiyi doldurdu.

Eruh Merkez Çarşı Camiinde Öğle namazından sonra gerçekleşen etkinlikte Ensar Cami İmam Hatibi Ramazan Toprak, Din Görevlileri İsa Utlu, Ahmet Erkoyuncu tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti Türkçe, Kürtçe ve Arapça 3 dilde ilahiler ve zikirler okundu.

Eruh Çarşı Camiinde düzenlenen programa, Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Siirt Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir, Eruh İlçe Müftüsü Haki Özgül, Eruh Belediye Başkan Vekili Remzi Aksu, Eruh İlçesinde kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Siirt Müftüsü Faruk Arvas bu hafta ikincisini devam ettikleri programı tüm ilçe ve köylerde de yoğunlaştırmayı hedeflediklerine dikkat çekerek, vaazında birlik, beraberlik, kardeşlik ve peygamber sevgisine vurgu yaptı.

İslam'ın insanların her iki cihanda huzur ve mutluluklarını tesis etmeyi gaye ettiğini belirten Müftü Arvas şunları söyledi:

‘Kişi sevdiği ile beraberdir’ Hadis-i Şerifi’nin gereği olarak Pazar günü olmasına rağmen bu camiyi doldurdunuz. “Saflarımızı Sıklaştırıyoruz Şehrin Kalbinde Buluşuyoruz” programının ikincisini düzenliyoruz.  Bu programlarda Kur’an-ı Kerim, 3 dilde İlahi, Sakal-ı Şerife ve verilen vaazlarla İslam kardeşliği, Birlik beraberlik konuları ile birlikte sevgili Peygamber Efendimizi anlatmaya ve anmaya doğru programlar idrak ediliyor’’ dedi.

Müftü Arvas vaazında birlik ve beraberlik mesajları vererek şunları belirtti.

 "İslam, Müminlerin birlik, beraberlik, dayanışma duygularıyla huzur içerisinde yaşamalarını sağlamak için onları renk, ırk, dil ayırımı yapmadan kardeş ilan etmiştir. Bu hususta Yüce Kitabımızda şöyle buyrulmaktadır: "Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin! Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin." diye konuştu.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas’ın vaazının ardından, fanus içindeki Sakal-ı Şerif salavatlar eşliğinde ziyarete açıldı.

Eruh İlçesinde Sakal-ı Şerif'in ziyarete açılması dolayısıyla ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Program Siirt Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir’in duası ve İlçe Müftüsü Haki Özgül’ün teşekkür konuşması ile tamamlandı.

Siirt Müftülüğünden Eruh Belediyesine Ziyaret

Siirt İl Müftülüğümüz tarafından ikincisi Eruh ilçemizde düzenlenen Saflarımızı “Sıklaştırıyoruz, Şehrin Kalbinde buluşuyoruz “ adlı proğramın ardından Eruh ilçe Belediyesi ziyaret edildi. Büyük değişimin yaşandığı ilçede yapılan yenilikler göze çarparken, bu çalışmalar büyük bir beğeni ve takdir topladı.

Eruh Belediye Başkan vekili Remzi Aksu tarafından karşılanan Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Müftü yardımcısı Muhammed Özdemir, Eruh İlçe Müftüsü Haki Özgül ve diğer personel’e yapılan çalışmalar hakkında Bilgi verildi.

Müftü Arvas, ziyarette Eruh ilçe Kaymakamı Murtaza Dayanç beyin izinde olduğunu, bu vesileyle kendisine ve diğer tüm ekibe Eruh ilçemizde yapılan hizmetler nedeniyle tebrik ederek dua etti.

Ziyaret belediye binasının gezdirilmesi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.