Bu haber kez okundu.

Eruh’ta Nihat Hatipoğlu Rüzgarı Esti
banner229

Eruh Belediyesi tarafından düzenlenen kutlu doğum programı çerçevesinde İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Dünya Kur’an-ı Kerim güzel okuma birincisi Mehmet Bilir binlerce Eruh’lu ile bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı Kararnamesiyle görevlendirilen Eruh Belediyesine Kardeş olan Bursa Yıldırım Belediyesinin katkılarıyla büyük bir organizasyonla Eruh’ta ilk kez Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında sahne alan Ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Dünya Kur’an-ı Kerim güzel okuma birincisi Mehmet Bilir yoğun ilgiyle karşılandı.

Eruh kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa Eruh Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, Eruh Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Aksu, İlçe Müftüsü Haki Özgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi, kurum temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Görevliler tarafından yapılan kontrollerin ardından salona giren vatandaşlar yer kapma yarışına girdi. 500 kapasiteli Spor salonu koltukları tamamen dolarken, salon içinde ve dışında da bir o kadar vatandaş programı izlemek için büyük çaba sarf etti.

Program Eruh Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç’ın konuşmasıyla başladı.

Dayanç konuşmasında, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve nezdinde Yıldırım Belediyesine Eruh Kültür etkinliklerine sunmuş oldukları katkılarından dolayı teşekkür ettiğini söyleyerek, “Bu gün burada ilim dünyamızın önemli hocalarımızdan biri olan Prof Dr. Nihat Hatipoğlu ve Mehmet Bilir hocayı aramızda görmek heyecanla, mutlulukla hep birlikte yaşıyoruz. Buraya gelerek gönül dünyamızı aydınlattıkları için, bir ferahlık verdikleri için Eruh halkı adına kendilerine şükranlarımı arz ettiğini söyledi.

Dayanç, Özellikle Yıldırım Belediyesine teşekkür etmek istiyorum. Değerli Edebali başkanımız nezdinde Yıldırım Belediyesine Eruh Kültür etkinliklerine sunmuş oldukları katkılarından dolayı sizler adına teşekkür ediyorum. Onlarla kardeşlik hukukumuz doğdu. Bir gönül köprüsü kurmuş bulunuyoruz. İnşallah bu köprü daha da perçinleşecek, daha da güzel yatırımlara dönüşecek. Bu farklığımız doğusuyla, batısıyla zenginlik anlamında buralara güzel şeyler katacağına düşünüyorum.

Dayanç, Türkiye Cumhuriyetinin çok şükür her türlü fiziki yatırıma alt yapı olsun, hem üst yapı olsun yapmaya gücüde var kudretide var.

Hamdolsun ki biz de burada vatandaşlarımıza hizmet olarak sunma gayreti içerisindeyiz. Eruh Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak, bizim bundan daha önemli bir önceliğimiz var. Bizim buradaki misyonumuz, insanlarımızın gönlünü yapmak istiyoruz. Binalardan ziyade hemşerilerimizin gönlünü yapmak istiyoruz. Burada devlet, millet bütünleşmesini, kaynaşmasını en üst seviyelere taşımak istiyoruz. Eruh ilçemizi ülkemizde örnek bir model olarak arzulamak istiyoruz. Dedi.

Dayanç’ın konuşmasının ardından, imam Mehmet Bilir’in güzel sesinden Kur’an- ı kerim ve dualar okundu.

Bilir’in ardından sahneye çıkan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, uzun bir süre ayakta alkışlandı. Eruh’lularla buluşmaktan dolayı memnuniyeti dile getiren Hatipoğlu, Siirt ve Eruh halkının islami yönünün güzelliğine değindi.

Peygamer efendimizin hayatından kesitlere yer veren, örneklemelerde bulunan Hatipoğlu, sık sık duada bulundu.

Yaklaşık 1,5 saat süren program, Hatipoğlu’nun dua etmesi ile son buldu. Katılımın oldukça fazla olmasından dolayı Program sonrası vatandaşların hatıra fotoğrafı çekmesi nedeniyle Hatipoğlu izhidamın eşiğinden döndü. Program sonunda Eruh Belediyesine geçen Hatipoğlu şeref defterine Eruh ziyaretinde görüşlerini yazdı.

Burada bir açıklama yapan Hatipoğlu, Eruh Belediyesinin organize ettiği Kutlu Doğum haftasında sevgili peygamberimizi yeniden düşünmek, yeniden hatırlamak, anlamak için buradayız. Buradan Eruh Kaymakamına ve tüm Eruh halkına teşekkür ediyorum.

Allah ve Allahın resülü yeniden kucaklaşma, yeniden onu anlamak ve özellikle islamofobinin çok yaygın olduğu bir dönemde Müslümanların duruşlarını yeniden düzenleyerek, sevgili peygamberimizi yeniden anlayarak, islamın kuranı ilkelerini yeniden düşünerek yol almalarını gerekiyor. Zemin müsait aydınlık gelecek inşallah. Yüce Allah bu ülkeyi maruf eylesin inşallah. Diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.