Bu haber kez okundu.

Eruh'ta Bölücü Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık Yapan 15 Köy Komitesi Gözaltına Alındı
banner229

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İli Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Siirt Eruh İlçesinde PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü mensupları ile halk arasındaki koordinasyonu sağlamak, vatandaşlar arasında meydana gelecek her türlü kavga, arazi anlaşmazlığı v.b. olayların kendileri tarafından çözüme kavuşturulması maksadıyla köy komitesi üyeleri olarak seçilen (16) şüpheli şahıs hakkında işlem başlatılarak, (15) şüpheli şahıs yakalanarak, (1) Firari şahsın yakalama çalışmalarına devam ediyor.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada; Siirt İli Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Siirt Eruh İlçesinde PKK/KCK Bölücü Terör Örgütünün sözde özerklik ilanı öncesinde kamu personelinin görev yapmasını engellemek, Bölücü Terör Örgütü adına örgütleme ve propaganda yapacak şahısları tespit etmek Bölücü Terör Örgütü mensupları ile halk arasındaki koordinasyonu sağlamak, vatandaşlar arasında meydana gelecek her türlü kavga, arazi anlaşmazlığı v.b. olayların kendileri tarafından çözüme kavuşturulması maksadıyla köy komitesi üyeleri olarak seçilen (16) şüpheli şahıs hakkında işlem başlatılmış olup; (15) şüpheli şahıs yakalanmış, işlemleri devam etmektedir. (1) Firari şahsın yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.