Bu haber kez okundu.

Eruh İlçemizde Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi
banner229
Kızılay Kan Bağış Merkezi Siirt Şubesi, Eruh ilçesinde cumhuriyet meydanında düzenlenen bir günlük kampanyada çadır stantta 70 ünite kan topladı.
Konuyla ilgili bilgi veren, Kızılay kan merkezi ekip başkanı Dr. Sami Ömeroğlu, Eruh ilçesinde yaptığımız bir günlük kampanyayla verilen ilgiyle çok memnun kaldığını söyleyerek , kan vermenin faydalarını vatandaşlara anlattıklarını söyledi.
Ömeroğlu, “Kan vermenin bireyi sıhhatli tuttuğunu, Kanın, kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, bireyi zinde tutacağını” söyledi. Ömeroğlu, Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bu anlamda bir ünite kan bir hayat kurtarır mantığıyla tüm bireyleri kan vermeye davet ediyorum” dedi.
Dr. Ömeroğlu, ayrıca bu projede emeği geçen Eruh Kızılay Şube başkanlığı, Eruh Devlet Hastanesi, Eruh Kaymakamlığı ve Eruh Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.