Bu haber kez okundu.

Eruh Belediyesi İle Hizmet-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner229

Siirt’in Eruh ilçe belediyesinde toplu sözleşme sevinci yaşanıyor. Eruh Belediyesi ile yetkili sendika olan Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile işçiler maaşlarına yapılan yüzde 25 oranındaki zammın yanı sıra yeni haklar da kazandılar.

Eruh Belediye Başkanlığına bağlı Sürekli İşçi Kadrosu ile Belediye Hak-İş, Hizmet-İş Sendikası arasında 15 sürekli işçi kadrosunu kapsayan toplu iş sözleşmesi ve Belediye Anonim Şirketine bağlı 21 işçiyi kapsayan ek günlük yevmiye zammı imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, Belediye Şirket Müdürü Hamza Duman, Belediye Muhasebe Müdür V. Kurt, Hizmet-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Bahattin Olğaç ve Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Karsak katıldı.

Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi; Belediyemizin bütçesi göz önüne alınarak her zaman omuz omuza çalıştığımız işçi kardeşlerimizin, alın terinin hakkını zamanında ve tam verilmesini önem veriyoruz. Her zaman işçi kardeşlerimizin yanında oluğunu belirtecek şekilde yaptığımız görüşmeler neticesinde bugün hayırlısı ile görüşmelerimizi neticelendirerek Hak-İş, Hizmet-İş Sendikalarıyla ortak bir payda da buluştuk.

Toplu iş sözleşmesi 15 işçi kadrosunu kapsayan çalışanlara zam ilave edilmiş olup ve Ek olarak Belediyemize bağlı Personel Anonim Şirketi 21 üyeyi kapsayan personellerimize ek protokol imzalanarak seyanen günlük yevmiyelerine günlük zam yapılmıştır. Bu toplu iş sözleşmesinin işçi kardeşlerimize ve belediyemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.” İfadelerini kullandı.

Hizmet-İş Sendikası Başkanıı Bahattin Olgaç yeni sözleşme ile emekçilerin emeklerinin haklarını almaları için gayret harcadıklarını belirterek hayırlı olmasını diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.