Bu haber kez okundu.

Eruh Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner229

Eruh Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Eruh Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinin, yapılan müzakereler sonucunda anlaşmaya varılarak, 27 Temmuz 2017 tarihi itibariyle imzalandığı ve işçilerin ücretlerine ilk yıl yüzde 12,5, ikinci yıl yüzde 10 oranında zam yapıldığı açıklandı.
Eruh Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç'ın makam odasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesine, Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ve Şube Sekreteri İsmail Özer ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Eruh Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, işçilerin sözleşmedeki tüm sendikal haklardan yararlandığını belirtti.

Eruh Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Belediye İş Sendikası ile yürütülen müzakereler sonucunda 250.000,00 TL tasarruf saglandığını belirten, Başkan Dayanç,  "16 işçimize  ilk yıl yüzde12,5, ikinci yıl yüzde 10 oranında zam verdik. Belediye-İş Sendikası ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, imzaladığımız toplu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Dayanç, Belediye olarak kasamıza giren her kuruşun en adil şekilde harcanmasına özen gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana işçilerimizin maaşını, ikramiyelerini ve sigorta primlerini düzenli ödedik.

Kasamızda kalan parayla da hizmet ürettik. Prensibimiz gereği çalışanlarımızın haklarını alın terleri kurumadan ödemek gider hanemizin ilk sırasında bulunmaktadır.

Eruh'ta beraber yaptığımız hizmetlerde önemli katkıları olan işçilerimizin sevinçte ve kederde, her zaman yanındayız. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 
Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ise bugüne kadar işçiye gösterdiği ilgi ve desteğinden dolayı Eruh Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç'a teşekkür etti.

Akınay, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.