Bu haber kez okundu.

Erdoğan'dan seçim açıklaması
banner229
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Sonuçların hiçbir partiye tek başına iktidar imkanı vermediği mevcut tablonun, yarışa katılmış olan tüm partiler tarafından sağlıklı ve gerçekçi bir değerlendirmeye tabi tutulacağına inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pazar günü gerçekleşen 2015 Genel Seçim sonuçlarının, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Seçimlere katılım oranınınyüksekliği, aziz milletimizin iradesini sandığa yansıtma ve demokrasi konusundaki kararlılığının ifadesidir.

Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Sonuçların hiçbir partiye tek başına iktidar imkanı vermediği mevcut tablonun, yarışa katılmış olan tüm partiler tarafından sağlıklı ve gerçekçi bir değerlendirmeye tabi tutulacağına inanıyorum.

Seçim sonrasında başlayan bu yeni süreçte, ülkemizdeki istikrar ve güven ortamının, demokratik kazanımlarımızın korunması için tüm siyasi partilerin gerekli hassasiyeti göstermeleri, sorumlu bir davranış sergilemeleri büyük önem arz etmektedir.

Seçime teveccüh gösteren aziz milletimize, Yüksek Seçim Kurulu'na, il ve ilçe seçim kurullarına, sandık kurullarına, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyor, sonuçların ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

BUGÜN CUMHURBAŞKANI-BAŞBAKAN GÖRÜŞMESİ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilk kez bir araya gelecek.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Davutoğlu'nun bugün görüşmesi bekleniyor.

Başbakan Davutoğlu, Bakanlar Kurulu ve MYK üyeleriyle parti genel merkezinde bir araya geldi. Toplantıda 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin sonuçları masaya yatırılacak. Davutoğlu, MYK ve MKYK üyeleriyle toplu olarak görüşecek, seçim sonuçları değerlendirilecek, aynı zamanda yol haritasını da belirleyecek. Toplantının geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Başbakan Davutoğlu, yarından itibaren de genel merkezde bakanlar ve parti kurmaylarıyla seçim sonuçlarını değerlendirecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kesin seçim sonuçları açıklayacağı güne kadar Başbakan'ın toplantılarını sürdürmesi öngörülüyor.

Öteyandna Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakanı Davutoğlu'nun bugün bir araya gelmesi planlanırken görüşmenin bugün akşam saatlerinde olması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.