Bu haber kez okundu.

ERDOĞAN AÇIKLADI! İŞTE NORMALLEŞME PLANI
banner229

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklama yaptı.

Kademeli normalleşme sürecinin ayrıntılarını açıklayan Erdoğan, "Berber-kuaför ve güzellik merkezi gibi işletmeler ve AVM'ler 11 Mayıs'ta açılacak. Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak." dedi.Bir normalleşme planı hazırladık. Bu takvim bir anda mart ayının ilk günlerindeki hayatımıza dönüş anlamına gelmiyor.

Rehavete de karamsarlığa da kapılmadan bu mücadeleyi yürüteceğiz. İlk olarak Mayıs ayının normalleşme planını açıklayacağım. İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlarımızadır.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA İZNİ

65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde 4 saatlik yürüyüş planı olarak kaldırıyoruz. 31 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta sonu da devam edecek.

7 İLE YASAK KALKTI, DİĞER İLLERE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI 15 GÜN UZATILDI

Kurallara riayet düzeyine bakarak sonraki haftalarda aynı uygulamayı devam ettireceğiz. Bu hafta sonu sokağa çıkma sınırlamasını sürdürüyoruz. 31 ilde şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırılmasını bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır.

Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacağız. Diğer illerimizde giriş çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

Tek çift ticari plakalı taksi uygulamasını 15 Mayıs'ta kaldırıyoruz.

MASKE SATIŞINA İZİN VERİLECEK

Bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske, bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz.

Maske türlerine göre üst fiyat belirleyerek halkımızı mağdur edecek girişimlerin önünü keseceğiz. Hac farizasının yerine getirilip, getirilmeyeceğine ilişkin olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız kendi içinde ve diğer ülkelerle görüşerek kararını verecek.

ASKERLİK TERHİS İŞLEMLERİ 31 MAYIS'TA BAŞLIYOR

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, görevlendirme 1 Haziran'da, bedelli askerlik 20 Haziran'da yeniden başlayacak.

BERBER, KUAFÖR VE AVM'LER 11 MAYIS'TA AÇILIYOR

Berber kuaför güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek. AVM'ler 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek.

YKS VE LGS ERTELENDİ

YKS 27-28 Haziran'da, LGS ise 20 Haziran'da yapılacak.

Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönecekler. Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takipleri 15 Haziran'da başlayacak.

HAC İÇİN DİYANET KARAR VERECEK

Bu yıl hac ibadetinin yerine getirilip getirilmeyeceği konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer Müslüman ülkelerle görüşerek karar verecek. Erdoğan, hac konusunda İslam ülkelerinin kapsamlı istişareler yaparak karar alması gerektiğini ifade etti.

ASKER TERHİSLERİ 31 MAYIS'TA BAŞLIYOR

Salgın nedeniyle 1 ay ertelenen askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran'da, celp işlemleri 5 Haziran'da, bedelli askerlik işlemleri 20 Haziran'da yeniden başlayacak.

Belediyelerin kredi işlemleri ile İller Bankası ihaleleri, 27 Mayıs'ta başlayacak.

HASTANELERDE NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Salgın hastanelerinin sayıları 1 Haziran'dan itibaren azaltılarak, bu kuruluşların hasta kabulüne ve normal işleyişe dönmeleri sağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.