Bu haber kez okundu.

‘’Engelsiz Yaşam
banner229
Kurtalan Belediyesi tarafından yürütülen "Engelsiz Yaşam" kampanyası çerçevesinde 1 adet manüel, 1 adette akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunuldu.
Belediye bahçesinde düzenlenen törende doğuştan engelli olan 19 yaşındaki Gülistan Esen ile geçirdiği felç nedeniyle ayakları tutmayan 65 yaşındaki Fatma Neiş’e tekerlikli sandalye hediye edildi.
Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay burada yaptığı konuşmada "Engelsiz Yaşam" projesiyle engellilerin yüzünün güldürüldüğünü söyledi. Proje kapsamında 13 engelliye akülü tekerlekli sandalye ve manuel tekerlekli sandalye hibesinde bulunduklarını ifade eden Karaatay, "Engelli vatandaşlarımıza yardımlarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde engelli muhtaç vatandaşlarımızın tümüne yardıma koşacağız. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana muhtaçlara yardıma koşmayı kendimize ilke edindik" dedi.
Kurtalan Devlet Hastanesi Başhekimi Çalapkulu hastanenin engellilere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çalapkulu, Kurtalan Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri biriminin engellilerin her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olduğunu, birimin bünyesinde bulunan araçlarla 24 saat kesintisiz hizmet verildiğini söyledi.
Evde Sağlık Hizmetleri Derneği Siirt Şube Başkanı Adnan Sevgili ise Kurtalan Belediyesi’nin "Engelsiz Yaşam" kampanyasının örnek bir çalışma olduğunu belirterek diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini ifade etti.
Törene Sağlık-Sen Kurtalan ilçe başkanı Nesih Eğilmez ve Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.