Bu haber kez okundu.

Emrah, Hızlı Başladı
banner229
AK Parti'den Milletvekili aday adayı olan Siirt Ürünleri Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, Siirt'teki fıstık işleme tesislerini ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.
Siirt'in kalkınma reçetesinin fıstık başta olmak üzere 56 ürününün,üretim kapasitesinin artırılmasıyla olabileceğini aktaran Ak Parti Aday Adayı Emrah, 10 yılda hızla gelişen Siirt fıstığının, iç pazarda rekoltesi 100 bin tonu bulan Antap fıstığıyla rahatlıkla yarışabildiğini söyledi.
İç pazarda büyüyen Siirt fıstığının ulusal düzeyde Türkiye'nin en büyük markası haline gelmesi için öncelikle üreticilere daha fazla teşvik ve desteklemelerverilmesi ve çeşitli projelerle tanıtımının yapılması gerektiğini söyledi.
Emrah, "Yaklaşık 20 yıldır Siirt'in fıstık başta olmak üzere tüm ürünlerini çeşitli televizyon gazete, panel, fuar ve Siirt günleri etkinlikleriyle tanıtıyorum. Bugün de ilimizi parlamentoda temsil etmeye aday biri olarak, Siirt'in kalkınması için gerek Avrupa birliği projeleri, gerekse çeşitli fon ve kaynaklardan projeler temin ederek bu kalkınmaya öncülük edeceğime inandığım için bu zorlu sürece giriştim. Halka hizmet edebileceğime inanıyorum" dedi.
Siirt'te fıstık işleme tesislerini gezerek yatırımcılardan üretim kapasitesiyle ilgili bilgi aldığını da aktaran Emrah, "Dün fıstık üretim tesislerini, bugün de ilimizde Pervari balı ve menengiç (bıttım) üretimi yapılan yatırımcıları ziyaret ederek kendileriyle görüştüm. Elde ettiğim izlenimde bir markalaşma sorunu var. Bunları aşmaya çalışacağız." dedi.
Emrah, daha sonra Güres ve Siirt Aydınlar Caddesi esnaflarını gezerek sohbet etti.

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiVehip Emrah
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.