Bu haber kez okundu.

Emniyet Müdürlüğünden Uyuşturucu Operasyonu
banner229

İl Emniyet müdürümüz Mustafa Tokyay koordinesinde; okul önlerinde, internet kafeler, çay salonları, bilardo salonları, metruk binalar ve umuma açık yerlerde; “uyuşturucu madde kullanımının ve ticaretinin önlenmesine” yönelik uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

 Siirt İl Emniyet Müdürlüğünce, ilimiz genelinde ‘Güvenli Okullar Projesi’ kapsamında; okullar çevresi, internet kafeler, çay salonları, bilardo salonları, metruk binalar ve umuma açık yerlerde; “uyuşturucu madde kullanımının ve ticaretinin önlenmesine” yönelik İl Emniyet Müdürü Mustafa TOKYAY’ın koordinesinde 14 ekip ve 66 personel ile şok uygulama gerçekleştirildi.

Yapılan şok uygulamada toplam 130 şahsın kaba üst araması ve Genel Bilgi Toplama sorgusu yapıldı. Yapılan aramalarda 1,72 gram kubar esrar tabir edilen uyuşturucu madde ele geçirildi. 2 şahıs hakkında uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmaktan işlem yapıldı.

BİZİM ELİMİZ KOLUMUZ EN BAŞTA EBEVEYNLERDİR, HALKIMIZDIR
Öğrencilerin velilerine de uyarılarda bulunan İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay; “Bizim elimiz kolumuz en başta ebeveynlerdir, halkımızdır herhangi bir sıkıntı doğuracak bir olayda şüpheli bir durumda ister taciz olsun, ister hırsızlık olsun, ister uyuşturucu madde konusunda olsun muhakkak polisimizle irtibata geçmeli, 155 aranmalı, biz de hemen devreye girmeliyiz, zaten bu birliktelik sayesinde de ciddi operasyonlara imza atıyoruz.

Yaptığımız operasyonlarda bize gelen tepkilere bakıyorum, değerlendiriyorum güzel artı pozitif söylemlerle karşılaşıyorum ama bu dediğim gibi sadece polisiye tedbirler çok önemli olacak ama halkımızın da bizimle birlikte sırt sırta hareket etmesi de çok önemli. Şöyle söyleyeyim yani muhtarlığımıza gittiğimizde, park bahçeleri dolaştığımızda gelen bilgileri biz değerlendiriyoruz, halkımızdan da çok güzel bilgiler geliyor ve Allah’ın izni ile ciddi Tedbirlerle halkımızla birlikte güzel operasyonlara imza atıyoruz” dedi.
ÖĞRENCİLER ARKADAŞ ÇEVRESİNE DİKKAT ETSİN
Öğrencilere de uyarılarda bulunan İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay; “Öğrencilerimiz de muhakkak arkadaşlarına dikkat etsinler arkadaş önemlidir, hepimizin gençliği oldu, yani arkadaşımız ne yönde ise bizde o yönde hareket etmeye meyilli oluyoruz yani arkadaşımız sigara kullanıyorsa, başka bir alışkanlığı varsa o arkadaşı da ona meyil ediyor. Dolayısıyla arkadaşlarımızı seçerken de iyi arkadaş seçmek önemli, aileler de çaktırmadan uzaktan çocuklarına dikkat etsinler, şüpheli bir durum gördüklerinde de bizlerle paylaşsınlar” dedi.

İlimiz genelinde mevcut olan huzur ve güven ortamının korunması amacıyla bu tür operasyonel faaliyetlere zaman ve yer ayrımı yapılmaksızın devam edileceğini belirten Tokyay, Suç ve suçlu ile mücadelede yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımızın 155’i aramaları büyük önem arz ettiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.