Bu haber kez okundu.

Emniyet Müdürlüğü’nden Türkçe, Kürtçe ve Arapça Klip
banner229

Siirt Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkıların seslendirildiği klip yapıldı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 175'inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ve bekçiler tarafından Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendirdikleri klip hazırlandı.

Polis ekiplerinin kendi imkanlarıyla yaptıkları ve 'Siirt beyaz gelin' adı verilen klip, kentin önemli tarihi mekanlarında çekildi.

Hazırlanan kliple ilgili İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, klip, farklı kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapan barış, kardeşlik, hoşgörü kenti Siirt'in yöresel folklorik zenginliğini içerdiği belirtilerek, "3 dili kardeş şehir Siirt'in yöresel türkülerini seslendiren emniyet müzik korusunun bu çalışmaları tamamen kendi çalışanları ile hazırlanmış, hiçbir ajansa yaptırılmamıştır" denildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan klipte Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle vatandaşlara "Evde Kal" mesajıyla yayımlanan klipte, "Bu zor günlerde siz evde kalın diye kendi imkanlarımızla hazırladığımız Anadolu'nun yükselen değeri Siirt'i evinize getirdik" ifadesi kullanıldı.

Polis ve bekçilerden oluşan Siirt Emniyet Müzik Korosunca, "Siirt Beyaz Bir Gelin" adıyla hazırlanan klip çoğunluğu yöresel olan Türkçe, Kürtçe ve Arapça türküler seslendirildi.

Klipte, kentin tarihi ve kültürel yerlerinin yanı sıra ilçelerden de görseller bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memet 4 yıl önce

Güzel olmuş Siirt Emniyetine tesekkurler.