Bu haber kez okundu.

Emniyet Müdürlüğünden Karbonmonoksit Uyarısı!
banner229

Emniyet Müdürlüğü soba zehirlenmelerine karşı özel olarak hazırlattığı video ile vatandaşları bilgilendirdi.
Siirt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri vatandaşı bilgilendirici faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda son olarak il merkezinde ikamet eden vatandaşlar sobadan zehirlenmeler konusunda bilgilendirilmeye başlandı.

Özel olarak hazırlatılan "Karbonmonoksit Zehirlenmeleri" konulu video ile vatandaşları bilgilendiren  Siirt Emniyet Müdürlüğü görevlileri geçtiğimiz yıllarda yaşanan sobadan zehirlenme olaylarının bu yıl yaşanmamasını istedi.
Faaliyetlerinde vatandaşlara bilgilerde veren emniyet görevlileri, “Bilindiği gibi halk arasında sobadan ölüm olarak bilinen olay aslında karbon monoksit zehirlenmesidir. Karbon monoksit zehirlenmesi, kömür ve odun sobaları, şofben, kombi, borusuz soba, ocak, fırın, mangal gibi ısınma sistemlerinde sıvı veya katı yakıtların tam olarak yanmaması sonucu ortaya çıkar.

Sobadan zehirlenmelerin önlenmesi için yapılması gerekenlerin başında soba, boru ve bacaların temiz tutulması gerekiyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.