Bu haber kez okundu.

Emniyet Kemerinin Önemi Mobil Simülasyon Aracı İle Anlatıldı
banner229

Siirt Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bir hafta boyunca simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemini anlatacak.

İl emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, emniyet kemeri takma konusunda duyarlılığı artırmak, trafik kazalarındaki can kaybı ve yaralanmayı en aza indirmek amacıyla 4-11 Ekim tarihleri arasında Emniyet Kemeri Simülasyon aracı ile etkinlik düzenleneceği belirtildi.

Trafik bilincini arttırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan araca binen öğrenciler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Trafik kazası esnasında aracın takla atması anının canlandırıldığı eğitimde, emniyet kemeri takmanın önemi gösterildi.Emniyet kemeri takarak simülasyon aracıyla takla atmayı deneyimleme fırsatı bulan vatandaşlar ve öğrenciler emniyet kemeri takmanın önemini gözlemledi.

İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz, "Trafikte emniyet kemeri kullanım alışkanlığını kazandırmak ve gelecek nesillere bu alışkanlığın aktarılmasını sağlamak amacıyla eğitimler düzenliyoruz. 10 kilometre hızla giden bir araç bir insanı bu kadar sarsıyorsa 100 kilometre hızla giden bir aracın neler yapabileceğini siz düşünün. Emniyet kemeri gerçekten hayat kurtarıyor. Herkese kazasız belasız iyi seyahatler diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Emniyet Kemeri Simülasyon aracının, 4-11 Ekim 2021 tarih arasında 09.00 - 17.00 saatleri arasında 15 Temmuz Meydanında etkinliklerin devam edeceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.