Bu haber kez okundu.

 Emitt Turizm Fuarında Siirt İlgi Odağı Oldu
banner229
 Siirt Valiliği’nin de katıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMITT) Fuarı'nın 19.'cusuTÜYAP'ta açıldı.

Fuara ülkemizde ki bütün iller ile bazı kaymakamlık ve belediyelere ait turizm firmalarının yanı sıra 71 ülke ve 4 bin 500'ü aşkın kuruluş ve belde katıldı.

Siirt'in meşhur yemeklerinden Siirt Büryan Kebabı’nın ziyaretçilere ikram edildiği Siirt Standı ziyaretçi akınına uğradı.
Dünyanın 5. büyük turizm fuarlarından Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMITT) Fuarı'nın 19.'ncusu TÜYAP'ta açıldı.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve bazı ülkelerin bakanları ile il Valileri katıldı.

Fuarda Siirt standı etkinlikleri ve ikramları ile fuarın ilk gününde göz doldurdu.

Kültürel zenginliği yanında eşsiz yerel lezzetleri ile de gerek ziyaretçiler gerekse medyanın ilgi odağı olan Siirt standında ziyaretçilere Meşhur Siirt fıstığı, Siirt Büryan Kebabı ve Siirt’e özel nar suyu ikram ediliyor. Fuarda ev sahipliği yapan Vali Mustafa Tutulmaz, zengin bir kültür ve tarihe sahip olan Siirt’in markalaşması yönünde bu tür çalışmalara bundan böyle kurumsal olarak destekleyeceklerini ifade etti. 

Siirt adına fuara Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında kalabalık bir heyet katılıyor.

Standı ziyaret eden konuklar arasında AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Kırşehir Valisi ve Eski Siirt Valisi Necati Şentürk 'nun yanı sıra, bürokratlar, iş adamları, akademisyenler, sanatçılar, sivil toplum kuruluşları yer aldı.

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu halaylarla karşılandı, bal ve fıstıkla uğurlandı
Anadolu kültürünün yansıtıldığı stantları tek tek gezerek, yörelerin kültürleri hakkında bilgi alan Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, daha önce görev yaptığı Siirt ve Diyarbakır Valilikleri'nin stantlarında büyük bir ilgi ile karşılandı. 

Anahtar Kelimeler:
SiirtTanıtımFuarEmitt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.